Nyheter 2007

26.09.2007
Sesongen begynner å gå mot slutten
Av aktive ritt i september har jeg syklet SSS-cup2 som bestod av 10km tempo, der tiden ble 15.32 og 1.plass. KM tempo og KM fellesstart er også blitt arrangert i september. Km tempo på Nærbø var 20km tempo (på min computer var det 20,5km) i sterk vind, der slutt tiden min ble 32.27 og 1.plass. Dagen etter var det KM-fellestart, der det regnet mye fra start til mål. Jeg startet med Menn Senior, junior og veteran, der jeg satt med hovedfeltet i mine 6 runder (60km) som eneste jente.
Nå som høsten nærmer seg begynner jeg å tenke på neste sesong, treningsforberedelser, treningsleirer, utstyr og ikke minst, hvordan tjene penger til neste sesongs satsning. Jeg har vært så heldig å fått jobb på Sykkelzentrum i Sandnes. Der jeg skal jobbe ca 50%. Jeg har også fått ordnet meg med sykkel til neste sesong, jeg skal sykle på Felt F1, som så mange av de beste i Bryne CK allerede gjør. Ellers har jeg også fått ordnet meg med sykkelbukser - Assos, har allerede fått testet ei bukse, og det er dag og natt i forhold til vanlige sykkelbukser med herreskinn.

05.09.2007
Ullensaker/Hero Grand Prix
I helgen var det Norges Cup, to fellesstarter på henholdsvis 70km og 80km. Begge løypene var forholdsvis like, med småkupert og avslutning opp en 500m lang bakke. På den første etappen gikk Monika Olafson tidlig i brudd, som holdt helt inn til mål, sterk tempokjøring av henne. Ganske frustrerende å sykle norske ritt slik som det ble syklet i helgen, ingen vil dra, men alle passer på hverandre. Jeg og Kristine Saastad (årets norske mester) prøvet å komme oss av gårde sammen flere ganger, uten å lykkes. Så i spurten ble jeg tre i feltet, så jeg fikk meg en 4.plass.
Dagen etter gikk jeg i brudd etter 1km, ble innkjørt etter ca 15km, etter å ha vært i feltet i to-tre minutt, gikk jeg i et nytt brudd. Det holdt til midtveis i en bakke på 1,4 km, da hadde vi syklet 43km. Jeg klarte heldigvis å henge med over toppen. Men fra der og inn ble det en skikkelig søndagstur. Siden spurtstrekket ikke passet meg, ønsket jeg å komme i fra feltet. Men ble skikkelig passet på når jeg forsøkte på nytt igjen. Så jeg brente mye energi, og hadde lite å stille opp med i spurten, der jeg ble nummer 5.
På søndagen gikk der turritt i Norges-cup løypa, der Karl Lima (samboer og kretsmester i tempo
J) deltok. Selv om jeg ikke ”gadd” å se på spurten, og heller prioriterte å varme opp på rulle, så syntes jeg det var veldig stas at han vant rittet. Spurt i en 500m motbakke passer Karl glimrende.

28.08.2007
3 SEIRER PÅ  RAD.....
Seier i SR-bank rittet, SSK-cup og Gilja duo tempo. Det høres jo veldig bra ut, og jeg var klart foran nummer to; Jeg var alene i K-senior på disse tre rittene.
SR-bank rittet kom jeg i et felt på ni stk, med bl.a Vegard Bakken og Jens Bolme fra Bryne CK, dette feltet gikk bra rundt, så vi kom inn til en bra sluttid på 2.28.04 som for min del var rett over 4minutt bedre enn i fjor.
Gilja duo tempo var et nytt ritt med start i Gilja og målgang på Giljastølen etter 10,5km sykling, der halvparten av distansen gikk i oppoverbakke. Kommer nok ikke til å bli mitt favoritt ritt, men kjekt at Stavanger prøver på noe nytt og arrangerer lokale ritt.     
Det neste som står på programmet mitt nå er Norges-cup i Ullensaker til helgen.

15.08.2007
Holland Hills Classic
Navnet kan jo høres litt ironisk ut, for Holland er ikke akkurat kjent for bakker og fjell. Dette rittet gikk i Limburg, rett ved grensen til Tyskland og Belgia. Der er det et område med bakker. Løypen var 4*26km + en siste runde på 19km. I hver runde var det 3 bakker, der den lengste var på 2,3km. Jeg klarte å være med feltet i to runder, og måtte slippe feltet på den tredje runden. Da blir fort avstanden frem til feltet mer enn de 5minuttene en kan være bak feltet før en blir stoppet. Jeg er ikke fornøyd med å ikke klare å komme til mål innenfor tidslimmiten. Men samtidig var jeg fornøyd med at jeg klarte meg til å begynne med. Allerede på den første runden hadde over 50stk falt av. Av de ca 150stk som startet var det 93stk som gikk ut på runde to i hovedfeltet. Jeg har hatt fremgang i bakker i år, men må fortsatt jobbe mer med det. For jeg klarer meg bra på de flate rittene nå, og har i år vært mange ganger innenfor de 20beste på de rittene.

05.08.2007
"Ronde Rondom de Bult van Usquert" Gateritt 60km
Skrive det kan jeg, men uttale det.... det er kun for Hollendere :-)
I dag var siste ritt før hjemturen, skal så være hjemme en hel uke før jeg drar ned igjen. Det gikk veldig bra i dag, tross den vonde armen. Det kom 5 damer avgårde først. Jeg gikk etter de alene, og etter noen runder alene fikk jeg selskap av Danielle Bekkering fra DSB Bank. Vi to klarte å holde unna hovedfeltet helt til mål, men klarte aldri å ta igjen de 5 foran.
En 7. plass er jeg imidlertid meget fornøyd med. Jeg ble først utropt på sjetteplass, men målfoto avslørte at Bekkering var noen centimeter foran, noe jeg også hadde mistanke om. Gledelig også at min lagvenninne Camilla Hansen har begynt å finne formen, hun ble nr 10 i hovedfeltet, og altså en 17.plass. Det tar noen ritt før en finner ut av ting her nede, og Camilla har den viktige egenskapen at hun ikke er skvetten. Nå skal det bli greit med noen rolige dager hjemme før jeg tar fly ned til Holland Hills Classic neste helg. mvh Tone

04.08.2007
Spektakel van Steenwijk, gateritt 60km
De siste dagene har jeg gått rundt med armen i fatle, og dessuten hatt litt vondt for å sitte.. strekte leddbånd og vridde muskler i venstre arm, og noen solide blåmerker på baken. I siste liten bestemte eg meg for å prøve å sykle dette rittet.
Det ble mitt verste ritt noensinne, kunne ikke reise meg opp pga armen, spydde to ganger underveis, og hadde en stemme inni hodet mitt som hele tiden sa stopp. Da det var på det verste og jeg egentlig hadde tenkt å bryte, så jeg at det var "bare" 9 runder igjen, hadde da kjørt 36. Så bestemte meg for å fullføre.
Merkelig nok gikk det veldig bra, klarte hele tiden å holde meg langt framme i feltet. Jeg ble nr 19 og altså blant de magiske 20 første, helt uten så mye som et forsøk på spurt.
Det var rundt om 80 damer med, deriblant en tvilsom på 18.plass, se bilde :-) Resultatene kommer vel etter hvert på http://www.wielerspektakelsteenwijk.nl/.
mvh Tone

01.08.2007
Acht van Chaam, Gateritt 60 km
I dag må jeg steppe inn og skrive referat for Tone - hun var nemlig i massevelt med ca 30 stk 300 meter før målstreken. Jeg fikk melding fra far Terje fra sykehuset først og var jo ganske bekymret. Det som de trodde var brudd viste seg å være forstrukket og brist i leddbånd og vridning av muskler i skulderleddet. Pluss den vanlige "asfalteksemen". Jeg fikk snakket med henne på telefon senere på kvelden, full av smertestillende.
Hun hadde fått beskjed om å holde seg vekke fra all sykling i 3 uker - noe hun tolket som "Hvis jeg står over rittet Lørdag kan jeg kanskje sykle Søndag"... Hun hadde hatt et bra ritt helt til spurten, kommet seg inn på "toget" til AA Drink Cycling-laget, da det plutselig smalt. Hun havnet oppå noen andre damer slik at hun ikke ble altfor oppskrapet. Sykkelen klarte seg bra med unntak av litt kast i framhjulet. Ifølge Tone var det veldig mange gode damer i haugen hun havnet i, slik at resultatlista kan bli litt merkelig for anledningen... På sykehuset var det en av jentene med krave som ikke rørte seg i hele tatt, så riktig ille ut. Vi får se om hun er like oppsatt på å sykle ritt til helgen i morgen tidlig når virkningen av tablettene hun fikk er gått ut? vennlig hilsen Karl Lima (samboer og kretsmester i tempo)

31.07.2007
Stiphout, Gateritt 60 km
Nytt knallhardt ritt i dag http://profronde-stiphout.nl/, med ca 100 ekte damer. Dette er et fantastisk arrangement, med konsert i hvert hjørne av løypa, tusenvis av tilskuere, øltelt og Tour De France-stjerner. En Viking-kamp blir ingenting i sammenligning. Man kan lure på hvorfor Norske sykkelløp alltid er gjemt vekk i industriområder eller ute på landsbygda :-) Med min vanlige flaks ble jeg ropt opp sist og havnet bakerst i feltet før start. I Norge er ikke dette noe problem, men her betyr det at en enten faller av etter 5 minutter eller at en vil trenge 10-12 runder på å komme seg fram i feltet. Jeg klarte å komme meg fram, og gikk etterhvert i brudd med 3 andre. Da feltet tok oss igjen var jeg helt knust og ramlet rett ned på "halen". Da det var 4 runder igjen begynte jeg å manøvrere meg fram, og var helt i front da det gjensto to runder. Men ble så ferdig at jeg ikke hadde krefter igjen til å spurte, slik at jeg trillet inn i bakre del av de ca 40 som fullførte. Vet ikke nå hvilken plass jeg fikk, men kanskje 30-35.
Etter vårt løp paraderte stjernene fra TDF forbi (se bilde). Vi fikk sett litt av herrenes gateritt, men måtte dra før slutt for imorgen er det atter et gateritt http://www.8vanchaam.nl/, der bla Soler, Michael Boogerd og Thomas Dekker starter (ikke i min klasse altså). mvh Tone

30.07.2007
Slått av halvt år gammel "dame" :-)
I dag gikk gaterittet "Ronde van Noordeloos". Det var 70 stk på startstreken. Som den litt fjollete tittelen antyder ble rittet vunnet av den omtalte kjønnsopererte damen som inntil Mars i år var mann... Dette har blitt et livlig diskusjonstema her nede. Det er første gang jeg har sett at nr 2 og 3 på pallen nektet å gratulere vinneren. Jeg ble nr 13 i dag, etter å ha vært et par runder i brudd med "dama". "Hun" var vanskelig å følge på de rette strekkene, men i svingene tok jeg "henne" igjen. Tilslutt måtte jeg slippe, og  han eller hun kom alene til mål. Jeg føler at formen er der, og gleder meg til showrittet i morgen i Stiphout, der stjernene fra Tour de France er ventet i herreklassen. mvh Tone

26.07.2007
Ronde van Gouda, gateritt 60km.
Da er det kommet ut en del bilder fra dette rittet:
www.pixagogo.com/5934634114    www.pixagogo.com/5933634132

25.07.2007
"Paardenmarktronde van Alblasserdam"
I dag kjørte jeg gaterittet "Paardenmarktronde van Alblasserdam", som var betydelig tøffere og med høyere nivå enn Søndagens ritt. Alle de store lagene var på plass. Jeg hang med "etter tennene" og var ikke så veldig lei meg for en punktering midtveis, da jeg fikk stå over en runde og samtidig fikk sjansen til å drikke litt. Jeg ble til slutt nr 24 av de over 100 startende, og må vel innrømme at dette var en bedre prestasjon enn 6.plassen i forrige ritt. For 24.plassen fikk jeg den svimlende summen av 27 Euro, så nå drar me til Tyskland en tur for å kjøpe nytt dekk... mvh Tone

23.07.2007
Ronde van Gouda, gateritt 60km.
Først i dag vil jeg gratulere Lene med ferskt Norgesmesterskap! Etter en middels start har hun bare blitt bedre og bedre utover sesongen. Veldig kjekt! I dag fikk jeg mitt hittil beste resultat her nede i Holland, i "Osterunden" som gikk i øsepøse regn (ikke meg imot :-). Det var 83 jenter til start, og 31 fullførte. Jeg ble nr 6 i sluttspurten. Jeg vant også spurtpoeng underveis, selv om jeg ikke visste det. Det var nemlig ingen klokke, og da jeg ikke kan Hollandsk var det umulig å vite når de innlagte spurtene var. Litt spesielt var det at det var en mann i feltet i dag. Han har tatt kjønnsoperasjon og har fått tillatelse av forbundet her nede til å kjøre med jentene. De fleste av jentene er ikke blide på dette. Heldigvis var svingteknikken det eneste kvinnelige ved han, så han hevdet seg ikke i den tekniske løypa. Uansett, Nå har jeg fått en god del selvtillit til de neste rittene, det første går Onsdag.    
mvh Tone

21.07.2007
Hei igjen!
Etter en relativt rolig uke sammen med Karl og ungene i Trysnes i Søgne har jeg igjen satt kursen for Holland. Den siste uka har blitt brukt til rolige turer i kupert kystlandskap på Sørlandet. Et par hardere økter har det også blitt, med spurtdueller og en tempoøkt. Denne gangen er det en hel haug med gateritt som står på programmet, de siste med Tour De France deltakere på herresiden. Så skal jeg en liten tur hjem før jeg drar ned for å sykle "Holland Hills Classics", en endagsklassiker som jeg har fått sjansen til å kjøre. Synd med Aarbakkerittet, men neste år...! Etter det er det etapperittet Holland Ladies Tour i September som blir det siste store rittet for meg i år. Se sesongplan for detaljer. mvh Tone Sesongplan.

15.07.2007
Bilder fra U6
Da er det satt inn flere bilder fra U6 dagers i Sverige. Se mer.

14.07.2007
Siste etappe i u-6 dagers:
etter den store skuffelsen i går ble dagens tempo en liten opptur. Med karl på intercom i bilen bak klarte jeg en bra tid og 17. Plass av de 67 som startet. Totalt ble laget nr 3 sammenlagt og en ok premie på deling. Bare synd at min egen sammenlagt ble ødelagt. Men hele u6 har vist at jeg er bedre på alle områder i forhold til i fjor. Det er kun flaksen som er på samme nivå :-) mvh tone

13.07.2007
U6 - 5.etappe
I dag ble det en riktig Fredag den 13. for meg - til tross for at jeg (nesten) gjorde mitt beste löp i år. Jeg gikk i brudd etter 18km av den 75 km lange etappen i dag, og hadde på det meste 1 minutt. Til å begynne med var vi to, senere kom det to andre damer med. Da vi hadde tre km igjen, var forspranget krympet til 24 sekunder, men vi hadde likevel kontroll. Men så punkterte jeg like etter 3km-merket. Jeg fikk nytt hjul etter at feltet var passert, og kom inn ca et halvt minutt etter målgang for feltet. En skikkelig skuffelse, hadde jeg ikke punktert hadde jeg sannsynligvis hatt den gule tröya - nå er jeg helt ute av lista. Jeg får pröve å samle meg til Tempoen imorgen. Ingen bilder i dag - Karl var så "övejidde" når jeg ikke var med inn til mål at han bare sto og måpet... mvh Tone

12.07.2007
U6-dagers, Etappe 4.
Ny regnfull etappe. Laget klarte å holde posisjonen med 3 blant de 19 første i mål. I dag var hovedfeltet nede i kun 24 stk i mål. Jeg klarte å bli nummer 7 i spurten, som jeg muligens skulle startet litt tideligere på ;-) , også i dag klatret jeg litt i trøyekonkeransen, er nå nummer 10 sammenlagt og på 4 plass i poengtrøyen.
I morgen er det nok en fellesstart mens det avsluttes lørdag med tempo etappe.
mvh Tone
 Se bilder.

11.07.2007
U6-Dagers, Etappe 3.
I dag var det gateritt, og 77 jenter på startstreken. Etter en master-runde og 16 "skikkelige" var vi 52 jenter igjen i feltet på oppløpet. Camilla Berg Hansen dro opp for meg i spurten, men jeg var nok litt for ivrig.
Klinte til 150meter før mål, men streken kom 50 meter for seint, slik at jeg endte på 5.plass. Med Merel Koenen på 10. og Camilla på 16 plukket vi bra med poeng, og beholder 3.plassen i sammendraget i lagkonkurransen. Jeg klatret både i kampen om ledertrøya og poengtrøya, til 11. og 5.plass.
Dessverre mistet Elke Riedl ledertrøya i dag, men er fattige 3 sekunder fra å ta den tilbake. I morgen er det den fryktede "Ekdalen" som er en 7,5 km lang rundløype med en grusom bakke til slutt. Denne skal vi opp 6 ganger...
mvh Tone Se bilder.

11.07.2007
U6-dagers, dag 2:
Etappe 2 gikk i atskillig bedre vær enn i går! I dag var ikke dagen med de store forhåpningene for min egen del, da spurten gikk i en bratt bakke.
Desto mer gledelig at jeg klarte en 4.plass etter en brukbar spurt. Vinner ble stortalentet og første-års junior Marianne Voreland etter at Norge U23 kjørte et perfekt opptrekk for henne. Elke Riedl holder fortsatt den gule trøya med ett sekund. Nå er vi i "Team Hitec Products" klatret fra 9. til 3.plass i sammendraget, bare 34 sekunder bak førsteplass. Selv ligger jeg som nr 15 av 77 i sammendraget, 16 sekunder bak Elke. I kampen om poengtrøya er jeg på 9.plass foreløpig. Men det har jeg tenkt å gjøre noe med i morgen, for da står gateritt på programmet. Jeg har lovet Karl, som kom i dag med guttene, å være høyt på lista der, så nå får jeg håpe jeg klarer det! mvh Tone

10.07.2007
U6-dagers
Da er vi på plass i Sverige og har startet etapperittet U6-dagers her i Tidaholm (se http://www.u6cycletour.se/u6cycletour/ for resultater etc). Fra såpeglatte løyper og massevelt i veteran-NM i Bærum (der jeg kjørte servicebil for Karl og co) til såpeglatte løyper og massevelt her i Sverige har jeg kommet. Vi er 5 jenter fra Bryne CK, Modum, Brumundal, Eidsvoll og Holland som har gått sammen og dannet mix-laget "Team Hitec Products". Dette gjør vi for å få lov til å ha servicebil bak oss under etappene. Dagen i dag startet med en prolog på 1.9 km tempo med vendemål. Dessverre var det som sagt øsepøse regn. Jeg syklet forsåvidt fort, men ifølge far tapte jeg 2 sekunder allerede ned fra rampen i starten og når jeg også vendte som en høne endte jeg på 33 plass av 77 startende. Dette var etappe 1a. Best var min venninne fra Holland Elke Riedl (hun som vant Garborgriket Rundt i fjor). Etappe 1b gikk atskillig bedre for meg, den 34 km lange fellesstarten begynte halv 8 på kvelden og gikk også i regn. Pga et stort velt i Menn Junior som gikk foran oss fikk vi uventet fartshjelp av noen juniorgutter som la seg foran oss og kjørte på. Mange av jentene pellet av bakfra i kjøret. Spesielt på et 1,5km langt sandparti ble feltet sprengt, og vi var bare halve feltet da vi kom til mål, resten kom spredt og stykkevis til mål mange minutter bak. Når jeg skriver dette tror jeg at jeg ble ca nr 12 i sluttspurten. Skal prøve å oppdatere resten av uka når jeg får sjanse, det er 5 etapper til, som består av 3 fellesstarter, et gateritt og en tempoetappe. mvh Tone

01.07.2006
NM Fellesstart, 01.Juli:
I dag fikk jeg mitt beste resultat i NM fellesstart noensinne, en 7.plass. Vi var rekordmange til start, 38 damer. Etter cirka en mil røk framhjulet mitt, men jeg fikk et nytt, og ved hjelp av servicekøen klarte jeg å kjøre meg opp igjen. Underveis skjedde det ikke allverden, Tone Walskaar prøvde et brudd i nedoverbakken men ble innkjørt. Thrude Karlsen fra Rye prøvde også, men det gikk likedan med henne. Anita Valen kjørte ikke så aktivt som jeg hadde ventet, men farten i feltet var uvanlig bra likevel. Den 5 km lange bakken tynnet bra ut underveis, og på siste runden var feltet redusert til 17 stk.
Kristine Saastad gikk i brudd 4 km fra mål og holdt inn. I hovedfeltet ble det massespurt, og dessverre stivnet jeg, slik at jeg havnet på 7.plass, bak Anita Valen, Solrun Flatås, Linn Torp, Tone Temtemoen og "Bømlo-dama" Elin Steinsbø Fylkesnes.
Når NM er over, så er jeg litt skuffet over to litt mislykkede spurter, der jeg til sammen er et drøyt sekund fra to NM-medaljer! Samtidig er jeg veldig fornøyd med at jeg er i medaljekampen, tidligere har jeg ikke vært i nærheten på fellesstart. 13.plass er beste resultat fra før, og det er
eneste gang blant topp 20.
Hovedårsaken til framgangen er uten tvil at jeg er blitt mye bedre i bakkene, men også det at jeg sluttet i jobben i Sandnes kommune. Det har gitt meg mye mer overskudd og bedre restitusjon. Jeg gleder meg allerede til NM neste år, selv om det går i Fana!
mvh Tone

25.07.2007
"Paardenmarktronde van Alblasserdam"
I dag kjørte jeg gaterittet "Paardenmarktronde van Alblasserdam", som var betydelig tøffere og med høyere nivå enn Søndagens ritt. Alle de store lagene var på plass. Jeg hang med "etter tennene" og var ikke så veldig lei meg for en punktering midtveis, da jeg fikk stå over en runde og samtidig fikk sjansen til å drikke litt. Jeg ble til slutt nr 24 av de over 100 startende, og må vel innrømme at dette var en bedre prestasjon enn 6.plassen i forrige ritt. For 24.plassen fikk jeg den svimlende summen av 27 Euro, så nå drar me til Tyskland en tur for å kjøpe nytt dekk... mvh Tone

23.07.2007
Ronde van Gouda, gateritt 60km.
Først i dag vil jeg gratulere Lene med ferskt Norgesmesterskap! Etter en middels start har hun bare blitt bedre og bedre utover sesongen. Veldig kjekt! I dag fikk jeg mitt hittil beste resultat her nede i Holland, i "Osterunden" som gikk i øsepøse regn (ikke meg imot :-). Det var 83 jenter til start, og 31 fullførte. Jeg ble nr 6 i sluttspurten. Jeg vant også spurtpoeng underveis, selv om jeg ikke visste det. Det var nemlig ingen klokke, og da jeg ikke kan Hollandsk var det umulig å vite når de innlagte spurtene var. Litt spesielt var det at det var en mann i feltet i dag. Han har tatt kjønnsoperasjon og har fått tillatelse av forbundet her nede til å kjøre med jentene. De fleste av jentene er ikke blide på dette. Heldigvis var svingteknikken det eneste kvinnelige ved han, så han hevdet seg ikke i den tekniske løypa. Uansett, Nå har jeg fått en god del selvtillit til de neste rittene, det første går Onsdag.    
mvh Tone

21.07.2007
Hei igjen!
Etter en relativt rolig uke sammen med Karl og ungene i Trysnes i Søgne har jeg igjen satt kursen for Holland. Den siste uka har blitt brukt til rolige turer i kupert kystlandskap på Sørlandet. Et par hardere økter har det også blitt, med spurtdueller og en tempoøkt. Denne gangen er det en hel haug med gateritt som står på programmet, de siste med Tour De France deltakere på herresiden. Så skal jeg en liten tur hjem før jeg drar ned for å sykle "Holland Hills Classics", en endagsklassiker som jeg har fått sjansen til å kjøre. Synd med Aarbakkerittet, men neste år...! Etter det er det etapperittet Holland Ladies Tour i September som blir det siste store rittet for meg i år. Se sesongplan for detaljer. mvh Tone Sesongplan.

15.07.2007
Bilder fra U6
Da er det satt inn flere bilder fra U6 dagers i Sverige. Se mer.

14.07.2007
Siste etappe i u-6 dagers:
etter den store skuffelsen i går ble dagens tempo en liten opptur. Med karl på intercom i bilen bak klarte jeg en bra tid og 17. Plass av de 67 som startet. Totalt ble laget nr 3 sammenlagt og en ok premie på deling. Bare synd at min egen sammenlagt ble ødelagt. Men hele u6 har vist at jeg er bedre på alle områder i forhold til i fjor. Det er kun flaksen som er på samme nivå :-) mvh tone

13.07.2007
U6 - 5.etappe
I dag ble det en riktig Fredag den 13. for meg - til tross for at jeg (nesten) gjorde mitt beste löp i år. Jeg gikk i brudd etter 18km av den 75 km lange etappen i dag, og hadde på det meste 1 minutt. Til å begynne med var vi to, senere kom det to andre damer med. Da vi hadde tre km igjen, var forspranget krympet til 24 sekunder, men vi hadde likevel kontroll. Men så punkterte jeg like etter 3km-merket. Jeg fikk nytt hjul etter at feltet var passert, og kom inn ca et halvt minutt etter målgang for feltet. En skikkelig skuffelse, hadde jeg ikke punktert hadde jeg sannsynligvis hatt den gule tröya - nå er jeg helt ute av lista. Jeg får pröve å samle meg til Tempoen imorgen. Ingen bilder i dag - Karl var så "övejidde" når jeg ikke var med inn til mål at han bare sto og måpet... mvh Tone

12.07.2007
U6-dagers, Etappe 4.
Ny regnfull etappe. Laget klarte å holde posisjonen med 3 blant de 19 første i mål. I dag var hovedfeltet nede i kun 24 stk i mål. Jeg klarte å bli nummer 7 i spurten, som jeg muligens skulle startet litt tideligere på ;-) , også i dag klatret jeg litt i trøyekonkeransen, er nå nummer 10 sammenlagt og på 4 plass i poengtrøyen.
I morgen er det nok en fellesstart mens det avsluttes lørdag med tempo etappe.
mvh Tone
 Se bilder.

11.07.2007
U6-Dagers, Etappe 3.
I dag var det gateritt, og 77 jenter på startstreken. Etter en master-runde og 16 "skikkelige" var vi 52 jenter igjen i feltet på oppløpet. Camilla Berg Hansen dro opp for meg i spurten, men jeg var nok litt for ivrig.
Klinte til 150meter før mål, men streken kom 50 meter for seint, slik at jeg endte på 5.plass. Med Merel Koenen på 10. og Camilla på 16 plukket vi bra med poeng, og beholder 3.plassen i sammendraget i lagkonkurransen. Jeg klatret både i kampen om ledertrøya og poengtrøya, til 11. og 5.plass.
Dessverre mistet Elke Riedl ledertrøya i dag, men er fattige 3 sekunder fra å ta den tilbake. I morgen er det den fryktede "Ekdalen" som er en 7,5 km lang rundløype med en grusom bakke til slutt. Denne skal vi opp 6 ganger...
mvh Tone Se bilder.

11.07.2007
U6-dagers, dag 2:
Etappe 2 gikk i atskillig bedre vær enn i går! I dag var ikke dagen med de store forhåpningene for min egen del, da spurten gikk i en bratt bakke.
Desto mer gledelig at jeg klarte en 4.plass etter en brukbar spurt. Vinner ble stortalentet og første-års junior Marianne Voreland etter at Norge U23 kjørte et perfekt opptrekk for henne. Elke Riedl holder fortsatt den gule trøya med ett sekund. Nå er vi i "Team Hitec Products" klatret fra 9. til 3.plass i sammendraget, bare 34 sekunder bak førsteplass. Selv ligger jeg som nr 15 av 77 i sammendraget, 16 sekunder bak Elke. I kampen om poengtrøya er jeg på 9.plass foreløpig. Men det har jeg tenkt å gjøre noe med i morgen, for da står gateritt på programmet. Jeg har lovet Karl, som kom i dag med guttene, å være høyt på lista der, så nå får jeg håpe jeg klarer det! mvh Tone

10.07.2007
U6-dagers
Da er vi på plass i Sverige og har startet etapperittet U6-dagers her i Tidaholm (se http://www.u6cycletour.se/u6cycletour/ for resultater etc). Fra såpeglatte løyper og massevelt i veteran-NM i Bærum (der jeg kjørte servicebil for Karl og co) til såpeglatte løyper og massevelt her i Sverige har jeg kommet. Vi er 5 jenter fra Bryne CK, Modum, Brumundal, Eidsvoll og Holland som har gått sammen og dannet mix-laget "Team Hitec Products". Dette gjør vi for å få lov til å ha servicebil bak oss under etappene. Dagen i dag startet med en prolog på 1.9 km tempo med vendemål. Dessverre var det som sagt øsepøse regn. Jeg syklet forsåvidt fort, men ifølge far tapte jeg 2 sekunder allerede ned fra rampen i starten og når jeg også vendte som en høne endte jeg på 33 plass av 77 startende. Dette var etappe 1a. Best var min venninne fra Holland Elke Riedl (hun som vant Garborgriket Rundt i fjor). Etappe 1b gikk atskillig bedre for meg, den 34 km lange fellesstarten begynte halv 8 på kvelden og gikk også i regn. Pga et stort velt i Menn Junior som gikk foran oss fikk vi uventet fartshjelp av noen juniorgutter som la seg foran oss og kjørte på. Mange av jentene pellet av bakfra i kjøret. Spesielt på et 1,5km langt sandparti ble feltet sprengt, og vi var bare halve feltet da vi kom til mål, resten kom spredt og stykkevis til mål mange minutter bak. Når jeg skriver dette tror jeg at jeg ble ca nr 12 i sluttspurten. Skal prøve å oppdatere resten av uka når jeg får sjanse, det er 5 etapper til, som består av 3 fellesstarter, et gateritt og en tempoetappe. mvh Tone

01.07.2006
NM Fellesstart, 01.Juli:
I dag fikk jeg mitt beste resultat i NM fellesstart noensinne, en 7.plass. Vi var rekordmange til start, 38 damer. Etter cirka en mil røk framhjulet mitt, men jeg fikk et nytt, og ved hjelp av servicekøen klarte jeg å kjøre meg opp igjen. Underveis skjedde det ikke allverden, Tone Walskaar prøvde et brudd i nedoverbakken men ble innkjørt. Thrude Karlsen fra Rye prøvde også, men det gikk likedan med henne. Anita Valen kjørte ikke så aktivt som jeg hadde ventet, men farten i feltet var uvanlig bra likevel. Den 5 km lange bakken tynnet bra ut underveis, og på siste runden var feltet redusert til 17 stk.
Kristine Saastad gikk i brudd 4 km fra mål og holdt inn. I hovedfeltet ble det massespurt, og dessverre stivnet jeg, slik at jeg havnet på 7.plass, bak Anita Valen, Solrun Flatås, Linn Torp, Tone Temtemoen og "Bømlo-dama" Elin Steinsbø Fylkesnes.
Når NM er over, så er jeg litt skuffet over to litt mislykkede spurter, der jeg til sammen er et drøyt sekund fra to NM-medaljer! Samtidig er jeg veldig fornøyd med at jeg er i medaljekampen, tidligere har jeg ikke vært i nærheten på fellesstart. 13.plass er beste resultat fra før, og det er
eneste gang blant topp 20.
Hovedårsaken til framgangen er uten tvil at jeg er blitt mye bedre i bakkene, men også det at jeg sluttet i jobben i Sandnes kommune. Det har gitt meg mye mer overskudd og bedre restitusjon. Jeg gleder meg allerede til NM neste år, selv om det går i Fana!
mvh Tone

28.06.2007
Gateritt i NM
Gateritt, 27.Juni. Dette var rittet jeg hadde sett mest fram til, og der jeg mente jeg hadde best sjanse til å gå til topps. Av en eller annen grunn gikk det ikke slik, slev om beina var knallbra i dag. Jeg så det som en strek i regninga for meg at Anita Valen ikke stilte, jeg hadde håpet at hun skulle bidra til stor fart i damefeltet, noe jeg ser som en fordel. Nå ble det den vanlige, roligere varianten med alle samlet til mål. Elin Steinsbø Fylkesnes klinte til i siste bakken. Hun fikk ikke mange meter, så jeg fikk ikke panikk av den grunn. Jeg satt fint til i 4.posisjon da jeg ble presset vekk i et uheldig øyeblikk. Jeg befant meg plutselig i starten av spurten, 200m fra mål, sist i feltet. Da hjelper det lite at jeg sannsynligvis hadde den raskeste spurten, når alt jeg oppnådde var å kjøre meg fra en 13. til en 5.plass... Elin Steinsbø Fylkesnes var sterk nok til å holde helt inn og jeg gratulerer henne med en velfortjent seier. Likevel er jeg meget skuffet. Nå gjelder det å fokusere på Søndagens fellesstart og glemme dette rittet jo før jo heller. mvh Tone

25.06.2007
Rapport fra Danmark/Holland
Nå er det en stund siden jeg har skrevet, og dette skal jeg forbedre meg på. Jeg har vært gjennom en knallhard oppkjøring til NM, der jeg har kjørt 15 ritt på 29 dager. Den siste uken har vært "rolig", med ett gateritt i Stavanger (DNB Nor Cup), og et "treningsritt" på Lørdag, der jeg og Karl kjørte Gilderunden. Karl var hare gjennom hele løypa, og jeg fikk dermed en slags mopedpes med 5 innlagte spurter. Jeg vant to av de innlagte og sluttspurten med 5 cm. Når dere leser dette, har jeg allerede satt kurs mot Brumunddal og NM, som er ett av sesongens store mål. Forberedelsene har aldri vært bedre, nå er det bare opp til meg selv å få ballen i mål. Les mer.

05.06.2007
Bilder
Da er det satt inn en del bilder fra Holland i denne helgen. Se mer.

04.05.2007
MIN FØRSTE SEIER I BRYNE-TRØYA.....
Jeg har fra før av vunnet lokale ritt, men aldri vunnet Norges-cup ritt for Bryne CK.
Jeg kom hjem fra Nederland tirsdagen før Jæren Sykkelfestival. Innstilt på å sykle alle distansene til Jæren Sykkelfestival. Stor var skuffelsen da jeg våknet forkjølet onsdags morgen og hadde feber dagen etter. Så jeg stod over tempoen på lørdags morgenen, heldigvis kom det seg i løpet av ettermiddagen, og jeg valgte å stille opp på gaterittet. Der fikk jeg en 3.plass. Lene Byberg og Monica Olofsson satt helt i spissen av feltet i den siste svingen men var uheldige å sykle borti hverandre og veltet. Jeg satt på hjul til Lene og måtte åpne spurten alt for tidlig, men det holdt til en tredje plass.
På søndagen var det 82km fellesstart. Jeg og Lene prøvte å rykke fra feltet på fjerde runden, vi hadde nesten en runde i brudd. Vi prøvte på nytt i den 7. runden men fikk ikke god nok luke. Da vi skulle ut på den siste runden ble vi enige om at Lene skulle rykke i bakken, og hvis det ikke holdt inn til mål skulle Lene kjøre opp farten for meg i Strandgaten, som var den siste sletten før mål. Lene kom i fra opp bakken, og holdt unna feltet helt til Vibemyr, ca 3km før mål. Dermed ble feltet samlet igjen, og Lene holdt farten oppe gjennom hele Strandgaten. Så med et godt utgangspunkt før spurten klarte jeg å vinne. Og fikk min andre Norges-cup seier i senior sammenheng på fellesstart. Den første kom i 2002. Så jeg satser på at det ikke går like lenge til jeg får min tredje seier på fellesstart.... Se bilder.

21.04.2007
Ronde Van Gelderland
Endelig, i 5.forsøk lykkes jeg med å fullføre denne klassikeren på 140km. Løypa er flat de første 77km, men så er det bakker og atter bakker resten. Tidligere år har jeg røket ut lenge før bakkene, så dette er en ny bekreftelse på at eg har hatt god fremgang. Av de 200 startende fullførte vel halvparten, og eg havnet nok i bakre halvdel, men er likevel fornøyd, og veldig veldig utslitt. Slet med krampe de siste 2-3 mila. Resultater kommer på http://www.adelaar.org/rondevangelderland/index.php?pnif=home&lan=en og i morgen er det ny fellesstart i SydHolland, før jeg vender nesen hjemover mot Norgescup på jæren neste helg. mvh Tone

18.04.2007
Dronten, 50km gateritt
I dag var det gateritt av typen "litt mindre" enn de jeg har deltatt i den senere tid. Løypa var 4km per runde, og vi var 5 stk fra laget vårt. Det var totalt ca 120 stk med, i en salig blanding av veteraner, menn elite, litt over 20 damer, ikke ulikt SSK Cup. Etterhvert var vi 4 damer som kom avgårde med ca 20 menn. En av damene var min lagvenninne, og vi rykket etter tur slik at de to andre damene måtte jobbe inn etterhvert. Min lagvenninne gikk sist og vant, mens jeg tok spurten i feltet bak. Det var en fin gjennomkjøring på 5 mil og 40,2 km/t i snittfart.
mvh Tone

15.04.2007
Internationale Novilon Damesronde van Drenthe
I dag var det igjen fellesstart (138km), med nesten hele verdenseliten på startstreken, inkludert verdensmester Marianne Vos og Anita Valen. Total 164 startende i dag. Det var en god del småvelt til å begynne med, men etter 35 km var det et kjempevelt. Uheldigvis kom jeg bak dette veltet, eller hadde jeg vært bedre hadde jeg vært foran det :-). Vi som var bak kom oss aldri opp til de ca 40 som var foran. Jeg kom til slutt inn like over tidslimiten på 5 minutter, og ble vel mellom 90-100 et sted. Jeg er likevel fornøyd, da jeg merker stor fremgang fra i fjor i alt jeg stiller opp i for tiden. Noen resultater kunne vært bedre med litt mer flaks, uten å lage unnskyldninger får jeg vel bare si at jeg ikke har hatt griseflaks hittil. Nå skal jeg slappe av til neste helg, da de siste storløpene før hjemturen venter, nemlig Ronde van Gelderland og Omloop van Sneek. mvh Tone

12.04.2007
Ronde Van Dwingeloo (Drenthe)
I dag gikk det første av de store rittene jeg skal sykle denne perioden i Holland. Det var 130km fellesstart med UCI-status og ca 200 damer til start. Løypa var ufattelig tung å sykle, med nesten bare "brostein", dvs 1/2 meter i midten med bare dårlig brostein som alle sloss om, med vanlig stein på begge sider, og løs sand på utsiden av den igjen. Likevel holdt feltet 40km/t i snittfart... Jeg klarte å henge med i 80km før 4 spiler i bakhjulet løsnet og jeg måtte stanse. Meget irriterende. Jeg fikk et nytt bakhjul av teambilen, men det passet ikke skikkelig, hoppet på girene og jeg hadde ingen sjanse til å komme opp til feltet igjen. En får bite tennene sammen og prøve å gjøre det bedre til Søndag, Da er det nytt brosteinsritt på 138km i samme området, se http://www.rondevandrenthe.nl/novilon_eurocup
mvh Tone
Se mer.

09.04.2007
Ronde van Waddinxveen
I dag gikk det riktig bra for meg. Vi var 7 fra laget vårt, og totalt 120 damer til start i dette 60 km gaterittet. Jeg var uheldig med "oppropet" og havnet langt bak på startstreken. Dette førte til at jeg brukte 11 runder bare på å komme meg noenlunde fram i feltet. Jeg vant en innlagt spurt ca 8.runder før mål. I selve spurten til slutt synes jeg selv jeg var litt uheldig og måtte touche bremsen i siste sving, da jeg lå veldig bra an. Var nr 5 før den svingen og ca nr 20 i utgangen av svingen. Klarte til slutt å komme tilbake og bli nr 7. Uansett mitt beste resultat hittil i Holland! resultatene kommer etterhvert på http://www.rondevanwaddinxveen.nl/
Neste ritt blir UCI-rittet Ronde van Drenthe på Torsdag http://www.rondevandrenthe.nl/drentse_8_cat_1.1
mvh Tone

07.04.2007
30 plass i dag!
I dag kjørte jeg Westkerke i Belgia. I dag fulgte jeg hovedfeltet inn til en 30.plass i det 125 damer store feltet. Uten andre problemer enn en liten irritasjon over at jeg ikke klarte å bli med da det avgjørende bruddet gikk med 10 damer. Det klarte derimot min tidligere lagvenninne Tone Walskaar - hun tok en flott 5.plass (eller 6., resultatservicen var ikke helt topp). Sandnes SK var til stede og stilte med 3 ryttere til start. Jeg ble forøvrig først i mål på laget mitt av de 3 som fullførte. Det var en helt flat løype, 5,5 km som kjørtes 15 ganger. Ca halvparten av de startende fullførte rittet. Dette var det siste oppkjøringsrittet før alvoret starter Mandag med 60km gateritt.
Hilsen Tone

05.04.2007
Holland hos Elke Riedl
Nå er jeg i Holland hos min venninne Elke Riedl. Rittet jeg hadde tenkt å sykle i Danmark i dag viste seg å være et rent klubbløp (rart at de annonserer det på de Danske forbundssidene), så jeg syklet istedet et treningsritt her i Holland i går. Det var et "blandingsløp", gateritt der både menn og kvinner startet samtidig, ala SSK Cup. Resultatet var ganske oppløftende for min del, se http://www.carolineeriksson.se/ Nå forbereder jeg meg til 120km fellestart i Belgia Lørdag.

01.04.2007
Lovende sesongstart for Tone Hatteland.
Tone ble nr 9 i rittet "Runde um den Wittensee" i Nord-Tyskland i dag. Hun ble liggende alene og støte mot 10 stk fra det tyske elitelaget Team Getränke-Hoffmann, som etterhvert fikk 7 damer i brudd. Tone måtte slippe disse, men spurtet inn til 2.plass i hovedfeltet, og er fornøyd med det. Hun stilte uten sitt Hollandske lag i dag og representerte altså Bryne CK. Det var ca 70 deltakere. De tre første plassene var 1.Stephanie Pohl, 2.Natalie Bates 3.Tina Liebig, alle fra Team Getränke-Hoffmann. Neste ritt blir 5.April på Sjælland i Danmark, før turen går til Belgia og Westkerke den 14.April. Deretter starter sesongen for alvor i Holland med "Ronde van Gelderland" og deretter "Ronde van Drente". Nettsiden.

26.03.2007
SESONGEN ER I GANG.......
I går fikk jeg en følelse av at sesongen allerede er i gang, selv om jeg ikke skal sykle mitt første landeveisritt før på søndag.
Gårsdagen startet som normalt med å stå opp for å gjennomføre den planlagte søndagstreningen. Begynte å stusse litt når Karl heller ville sitte på rullen enn å bli med ut på raceren i det fine været. Han begrunnet det med at han fortsatt hadde "litt" vondt i hånden fra lørdagens fall i Kleppeloen på terrengrittet.
Da jeg kom hjem fra treningen var Karl ute og gikk fjelltur med ungene. Da Karl kom hjem fra fjellturen hadde smerten i håndleddet blitt verre, så vi fant ut at vi måtte ta en tur til legevakten, derifra gikk det videre til røntgen avdelingen på sykehuset. Hvor det viste seg at det var et lite brudd i håndleddet. Så nå når første fallskade er kommet, da er sesongen i gang!!!

11.03.2007
Gran Canaria, mars 2007
I år var vi 19stk som reiste på treningsleir til Gran Canaria, fra klubbene Bryne, Sandnes, Dalane, Ålgård, Hafrsfjord og Karmøy. Fra Bryne er det meg, Karl Lima, Torunn Reime, Gaute Håland, Dan Ivar Ånestad og Lennart Tjensvoll.
Nå har jeg vært her i ei uke, og på 7 dager har jeg fått trent 29t 50min. Jeg kjører hardt annen hver dag, og rolig langtur den andre dagen. Fredag betydde ”rolig” 7 timer, 15 mil og 3500 høydemeter i 28 graders varme
J. Da tok vi en kaffekopp i en koselig kafe i øyas høyestliggende landsby, Artenara (1270m). Nå midtveis i treningsleiren bryter jeg av med en helt rolig dag, bestående av en liten trilletur på en time. Da skal de andre til toppen av øya, der maksimum ”sykkelhøyde” er ca 1949 meter.
Været så langt har vært helt fantastisk. Snittemp på 27 grader hver dag og skyfri himmel så langt øyet ser.
Neste uke fortsetter med vekselvis harde intervalldager og rolige langturdager. Vi veksler mellom bakkedrag, spurttrening og tempodrag i medvind. Den konstante medvinden ved flyplassen her på øya gir ikke bare eventyrlige sluttider på tempo og toppfart på flat mark på over 70 km/t, men er også optimal forberedelse på de raske løpene i Holland og Belgia.
Jeg har fått tatt litt bilder, selv om jeg ikke kan konkurrere med Arild Toft på dette området
J. Så de som vil se flere kan gå til Hafrsfjord’s sider.
Som dere ser har vi det herlig, og det er godt at det er en hel uke igjen!
Mvh Tone Se mer.

21.02.2007
Ishockey-NM
Det var veldig morsomt å være med på ishockey igjen. Litt synd at vi havnet i den hardeste puljen. De to første lagene gikk videre til A-slutt spillet, så Vålerenga og Sparta i våres pulje fikk henholdsvis første og andre plass i NM. Så vi fikk aldri møte lagene som ble nr tre og fire. Kampen om femte plass vant vi 7-1.
I løpet av helgen hadde vi fem kamper: Mot Sparta tapte vi 3-1, mot Vålerenga tapte vi 6-1, mens vi vant 5-1 mot Holmen, 6-0 mot Kongsberg og 7-1 mot Forward.
Jeg for min del ble kåret til banens beste spiller i den ene kampen, noe jeg syntes var veldig stas. I tillegg kom jeg på andre plass i poengstatistikken av alle spillerne i NM (mål og målgivende pasninger teller der). Jeg hadde 5 mål og 6 målgivende pasninger, hun som vant var fra Sparta og hadde 8 mål og 3 pasninger. Mens hun ene av de jeg spilte på rekken med, Ingrid Renlie, hadde 8 mål og 2 pasninger, og kom på tredje plass på poengstatistikken. I tillegg kom Ingrid på All Star Teamet.
Se bilder.
Dette ble skrevet om dame-laget i Siddis Avisen etter NM, les mer.

13.02.2007
Et lite comeback....
Til helgen reiser jeg til Kongsberg for å spille NM i ishockey. Det er 6 år siden jeg sluttet på ishockey, men damelaget trengte noen ekstra spillere i forbindelse med NM. Siden jeg jobber i ishallen ble jeg spurt, eller rettere sagt overtalt til å stille. Med tre ishockeytreninger, og noen timer som skøytevakt under publikumsskøytingen i ishallen stiller jeg kampklar til helgen.

12.02.2007
Oppdateringer
Det er satt inn oppdatert info under fanene "Om meg" og "Sesongplan".

08.02.2007
Treningssamling i Holland med nytt proff lag
Nå har jeg hatt min første samling med mitt nederlandske lag. Klubbnavnet er Noordwesthoek, og sponsornavnet er Carpenter Inovation center. Samlingen startet på fredagen med middag og presentasjon av rytterne på laget.
Lørdagen syklet vi det første landeveistreningsrittet i Nederland for året. På startstreken var det 257 stk fordelt i to puljer. Menn senior i A-klassen, mens veteran, junior og damer startet i B-klassen. Løypen var på 3,3 km så det var  trangt om plassen, så ca halvveis i rittet var vi en stor haug på asfalten, eller rettere sagt var jeg så heldig å lande mykt på en litt overvektig veteran, verre var det å få et styre rett i rumpeballen, uheldigvis hadde ikke den rytteren kork i enden på styret, så styret skar seg en liten cm inn. Jeg kom meg sykkelen igjen, og fikk stå over en servicerunde, men noen runder etter måtte jeg slippe feltet, og kom i mål med felt to til en femte plass i dame klassen. På startstreken var det ca 40 damer, derav 18 fra laget mitt.
På Søndag kjørte vi langtur med laget, deretter var det signering av kontraktene.
Tilbakemeldingene jeg fikk fra ledelsen var veldig positive, så det ser ut til at jeg skal få sykle de rittene jeg ønsker å sykle som laget skal delta på.
Etter samlingen var jeg og Camilla to dager på besøk hos Elke Riedl (ei sykkelvenninne av meg). Hun tok oss med på velodromen i Amsterdam. Jeg har vært der en gang før, mens Camilla var der for første gang. I begynnelsen føles det grusomt å sykle bane, beina må gå rundt hele tiden og en har ikke bremser. Svingene ser utrolig bratte ut, så det går en del runder før en tør prøve å gå helt inn på banen. Innerst på banen er det flatt, så det føles litt tryggere å være der i begynnelsen. Så etter at nervene har sluppet taket og en er i gang på banen er det en utrolig flott treningsform, en oppnår mye større fart på bane enn en gjør på flatene ute, i alle fall føles det slik. På banen var også Anita Valen og trente. Se mer.

05.02.2007
Proteinfabrikken
Hei, jeg vil gjerne få takke og ønske velkommen Proteinfabrikken (www.proteinfabrikken.no) som min nyeste sponsor. Jeg begynte på eget initiativ å bruke noen av produktene deres i høst, og er så langt meget fornøyd. De produktene jeg har brukt så langt er:
* Protonic Sportsdrikk, som er den første sportsdrikk som også inneholder proteiner. Jeg har bare prøvd varianten med appelsinsmak som er veldig god.
* Cellmax Recoverydrikk, denne har jeg brukt både under og etter trening. Smaker veldig godt, og inneholder bl.a. kreatin, protein og karbohydrater.
* Whey Tech Proteintilskudd, smaker bra med sjokoladesmak, denne blander jeg ut i vann eller melk etter trening. Blander den også med Cellmax over av og til.
* ZMA-X Mineraltilskudd, som bl.a. inneholder magnesium og zink. Dette tar jeg om kvelden, og har gitt meg merkbart bedre søvnkvalitet. Skal i hovedsak sørge for at en ikke går lens for disse to viktige mineralene under hard trening.
Jeg har foreløpig ikke prøvd flere, men skal gjøre et forsøk med en måltidserstatning som heter Meal RP. mvh Tone

26.01.2007
GRAN CANARIA 13-
20. januar 07
Nå har jeg og Karl Lima vært en uke på Gran Canaria. En uke der føles så alt for lite...
Å bryte av vintertreningen med en uke på sykkel i sol og varme er herlig. Jeg fikk trent hver dag mellom 2,5-5timer. Så jeg fikk godt utbytte av turen til GC.
Ingen tvil om at der er mange norske som legger turen til GC i løpet av januar. Å påstå at der var over 50 norske syklister på GC den uken er nok ikke overdrevet. I løpet av de seks treningsturene jeg hadde, syklet jeg med over 30 forskjellige norske syklister. I tillegg så vi norske syklister komme i mot oss andre veien. Blant annet fikk jeg en treningstur med Gunn Hilleren, Rye (vinner av norges-cupen i k-sen 2006 sesongen).
Jeg og Karl skal nedover igjen den 3. mars, da skal vi være der i 2 uker. Da reiser vi sammen med 16 andre lokale syklister. Se bilder.

06.01.2007
GODT NYTT ÅR!
Jeg vil først og fremst ønske alle et riktig godt nytt år.
For min del er det mye nytt som er skjedd nå i løpet av ”vinteren”, og alt er i positiv retning både i det private og jobbmessig. Jeg har flyttet til Ålgård, inn til Karl Lima.  
Så har jeg skiftet jobb, jeg har sluttet i renovasjonen der jeg jobbet 100%, og begynt i Stavanger ishall der jeg har en  40% stilling som varer fra september til mars, så det kunne ikke ha passet bedre inn med sykkelsesongen som varer fra slutten av mars til slutten av september. De to siste månedene i 2006 var enormt travle, da hadde jeg begge jobbene i tillegg til all trening. Men nå fra nyttår av får jeg god tid og mulighet til å konsentrere meg skikkelig om syklingen.
En annen positiv ting som nettopp har skjedd er at jeg har fått sponsoravtale med KleppHus, noe som hjelper enormt bra nå som jeg kommer til å jobbe mye mindre. Så jeg må rette en stor takk til KleppHus.
Jeg gleder meg stort til sesongen starter igjen til våren. Den 2. februar reiser jeg til Nederland for å møte de andre jentene på laget, og for å få informasjon om hvilke ritt laget skal sykle. Noordwesthoek består av 20 jenter fra fire land, så vi blir godt representert fra Norden, med to norske, ei svensk og to finske.
Selv om det står vinter på kalenderen, så jeg trener fortsatt ute på raceren. Noe som jeg er overbevist om er en fordel til neste sesong. Og om ei uke bytter jeg ut regnjakken med kort trøye og kort bukse. Da skal jeg og Karl til Gran Canaria i ei uke for å trene.

14.11.2006
Ny proffklubb
Nå har sesongen 2006 vært over i nesten 2 måneder. Kort oppsummert har sesongen i utlandet vært en av de beste jeg har hatt, med flere plasseringer blant de 25 og med beste resultat som nummer 5. Men på norske veier har det ikke gått helt min vei i år, der NM var en skuffelse. Jeg fikk syklet 3 Norges-Cup ritt, der jeg fikk to andreplasser.
Forberedelsene til neste sesong er i full gang. Og i sist uke fikk jeg kontrakt med et nytt lag i Nederland, W.V. de Noord-Westhoek heter laget. Det føles som et steg i riktig retning, siden dette laget er mye bedre ranket i Nederland i forhold til det laget jeg var på. Og første inntrykket av laget er at det er et vel organisert lag med et godt støtteapparat.
I tillegg til meg skal Camilla Hansen fra Modum inn som U-23 rytter. (Camilla var med på Team Velux Ladies i sommer i Sverige, der hun vant en etappe).

27.08.2006
JÆREN SYKKELFESTIVAL

Denne helgen er det Jæren Sykkelfestival. Jeg valgte å kun stille opp på gaterittet, siden jeg reiser til Holland på søndagen. På gaterittet ble jeg nr 2. Midtveis i rittet var jeg noen runder i brudd, men det ble kjørt inn. På siste runden kom Frøydis M Westad avgårde og det holdt inn, så vi spurtet om 2. plassen. Johanne Therese Bergseth ble 3.

Fra mandag av skal jeg sykle Holland Ladies Tour som går over 6 dager. Se mer.

21.08.2006
22.juli- 13.august: PROFF-RITT

I denne perioden har det gått fem store gateritt i Holland som kalles ”proffronde”. I de gaterittene er det mellom 80-100 startende i dameklassen, og distansen er som regel 60km. Etter dameklassen er det herrene som starter, der ryttere som Floyd Landis (han fikk bare med seg et gateritt, siden så vi han ikke mer....), Robbie Mc Ewen, Oscar Perreiro Sio, Thor Hushovd, Michael Rasmussen, Erik Dekker og Michael Bogerd er til start. Om det er de kjente proffene eller meg som er grunnen til at det er flere tusen tilskuere er vanskelig å si;-)

Jeg fikk med meg fire proffrunder, der jeg i det første rittet kom i mål med felt to, og i det andre rittet kom jeg i mål med feltet, men ble ikke blant de 25 første. I de to neste rittene ble jeg nr 22 og 21.

I tillegg til proff gaterittene går det ”vanlige” gateritt, så det er mange ritt en kan være med på. Dagen før jeg reiste til Belgia var jeg med på et gateritt i Maarheeze der jeg ble nr 18.

I Belgia var det først en fellestart på 80km i småkupert terreng. Der målgang var en slak bakke på 200meter. Det var to som var litt foran feltet, og jeg ble tre i spurten, og fikk 5.plass. Hege Linn gjorde et veldig bra opptrekk i kneikene før spurten.

Dagen etter var det gateritt.... Det er ikke langt mellom oppturer og nedturer... Etter tre runder veltet jeg. Jeg satt i tredje posisjon, og hun som satt først syklet rett på fire ryttere som akkurat ble innkjørt etter å ha vært i brudd. (Rittet gikk på veldig smale veier). Så før jeg fikk tenkt meg om lå jeg i bakken. Vi var fem stk som kom oss videre etter velten, (var bl.a. ei fra laget som ble liggende igjen) vi kjørte oss opp til feltet. I dette tilfellet bør jeg si synd at vi klarte det, siden jeg veltet en gang til på siste runden, i nest siste sving. Heldigvis ble det ingen brudd, kun en forslått kropp, og et vondt håndledd.

Etter rittene i Holland og Belgia syklet jeg et stort UCI-ritt i Tyskland med ca 200startende. Første dagen var det er gateritt på 45km der jeg ble 25. Dagen etter var det fellesstart, der gikk det ikke like så bra. Ble nr 108 etter at jeg mistet feltet etter å ha vært bak en velt.

Nå blir det en kort periode hjemme før jeg skal sykle Holland Ladies Tour fra 28.august til 3.september. Se bilder.

05.08.2006 Presseklipp
Hattestad og Eie i farten
Tone Hatteland og Hege Linn Eie gjorde et kjemperitt i Erondegem Belgia i kveld. Les mer.

17.07.2006
U6-CYCLE TOUR

På de to siste etappene skjedde det mye, men ikke så veldig mye av det vil bli husket på en positiv måte... På den 5. etappen rundet jeg siste svingen i en 4-5 posisjon, men i det jeg skulle trø til mistet jeg kjedet. Istedenfor å kjempe i toppen, ble det en 21. plass.

På den 6. etappen som var 22km tempo syklet jeg på 32.44. Noe som er over minuttet bedre enn i fjor. Men svenske dommere er ikke som andre.... Jeg fikk 20 sekunders tidstillegg fordi sevice bilen bak meg kjørte for nærme, og 500kr i bot. Regelen er at bilen alltid skal være 10meter bak. Noe som både jeg og sjåføren bak påstår skjedde. (eller som han sa han som kjørte, kan hende det var 8,75m en ganag). I service bilen bak meg satt far til Wenche Elvsveen, og han er tilfeldigvis en av de høyest rangerte dommerne i Norge. Så jeg tror ikke han akkurat var så veldig enig i den svenske dommer avgjørelsen. Jeg kan ikke fatte at de kan gi både bot og tidsstraff på noe en ikke tjener på, hadde jeg kuttet venstre svingene, syklet bil pes eller noe annet jeg hadde tjent på så hadde jeg kunnen fattet det.

I dame klassen var det fem stk som fikk samme straff som meg, og ei som fikk 1000kr i bot fordi laglederen ropte ut av vinduet... Noe som aldri skjer på sykkelritt ellers, ehh !!

Utenom de svenske dommeravgjørelsene, så er U6-Cycle tour et skikkelig flott ritt. Vi som syklet på team Velux ladies kom fra tre forskjellige klubber i Norge, så ved å sykle på lag sammen ble vi mye bedre kjent med hverandre, og fikk en flott uke sammen. Se bilder.

13.06.2006
U6-CYCLE TOUR

Nå har vi gjordt unna fire av seks dager. Starten har godt over all forventninger for oss fire norske som sykler under navnet Team Velux Ladies. Camilla B Hansen fikk sin første seier i karrieren i senior sammenheng på den 2etappen. Jeg var fremme og kjempet i teten på den tredje etappen, og endte på 5.plass.
I dag på den fjerde etappen som var gateritt hadde jeg håpet på en topp tre plassering, men klarte ikke å gjøre en god nok spurt. Listene er foreløpig ikke kommet, men tror det ble rundt 10.plass. Camilla som lå på 4. plass i sammendraget før dagens etappe punkterte da det var 4 runder igjen.
I morgen er det 94km fellestart, før det hele avsluttes på lørdag med 22km tempo. Se bilder.

12.07.2006 Presseklipp
Team VELUX Ladies
Teeam VELUX Ladies holder seg i toppen etter 3 etapper under U6 Sverige. Les mer.

08.07.2006
U6- CYCLE TOUR

Fra 10-15. juli skal jeg sykle U6-cycle tour i Sverige. I år er det påmeldt 60stk i damer elite fra 7 nasjoner. Der bl.a. Danmark og Finland stiller med landslag. Norge stiller med landslag for de under 23år, mens vi eldste har gått sammen og laget et lag, som vi har valgt å kalle Team Velux Ladies, siden vi har fått lånet drakter av anMarton. I tillegg har vi skaffet oss bukser fra Bike Brothers, så vi kommer til å se riktig så stilige ut
J På laget er det to fra Brummundal CK (Wenche Elvsveen og Ann Elisabeth Ohnstad), ei fra Modum (Camilla Hansen).

I tillegg skulle Elke Riedl fra Østerrike vært med på laget våres, (hun som vant Garborgriket). Men hun veltet stygt på et ritt i Holland på torsdag. Så hun har måttet melde avbud. Rittets nettside

26.06.2006
NM-UKA
 

For min del ble det et svært skuffende NM. Det startet ganske så bra med 3.plass på lagtempoen sammen med Tone E. Walskaar og Johanne T. Bergseth. Men derifra ble det bare dårlige resultater. Det startet med en 18.plass på tempoen etter en skikkelig total sprekk. Så kom gaterittet som jeg hadde størst forhåpninger til, men på sisterunden var det velt foran meg, noe som gjorde at jeg mistet noe plasser i feltet, og endte på en 9. plass.
Fellestarten gikk i en løype som ikke passet meg. I og med jeg ikke er noen bakkerytter, visste jeg at det ville bli vanskelig å hevde seg der. Etter 17km skulle vi igjennom en undersjøisk tunnel på 4km med 10% stigning. Egentlig kunne en nesten hatt målgang etter tunnelen, for det ble ikke store forskjeller på rekkefølgen fra der og inn til mål. Jeg endte på en 12.plass. Se mer.

18.06.2006
SNART ER DET NM SOM STÅR FOR TUR....

Jeg har nå vært hjemme i fem dager, og i morgen flyr jeg opp til Evenes. Jeg skal stille på alle NM-øvelsene der oppe. Det starter på tirsdag med lagtempo, der jeg, Tone Walskaar og Johanne Bergseth stiller lag som Rogaland. Det vil gå slag i slag med tempo på torsdag, criterium på fredag og fellesstart på søndag. Så får jeg håpe at jeg klarer å komme hjem med en topp tre plassering.

 Det siste rittet jeg syklet i Nederland, Parel van de Veluwe, på 141km og ca 160stk til start gikk veldig bra. Jeg ble nr 30 etter å ha stivnet noe enormt i spurten. Men jeg er fornøyd med å klare å komme meg helt frem i slutten, jeg rundet den siste svingen i en tiende posisjon. Har tidligere sesonger slitt med å holde meg fremme i feltet, men føler at jeg i denne sesongen har lært hvordan jeg skal gjøre det. Svenske Monica Holler vant rittet. Se bilder

Etter rittet i Nederland gikk turen videre til Belgia, der vi syklet Fleche Hesbignonne som er et UCI-ritt på 112km og 140stk til start. Rittet gikk i 34 grader, så varmen ble nesten en større utfordring enn det den kuperte løypa var. Til å være ei kupert løype så klarte jeg meg brukenes. I den første store bakken på ca 2-3km ble feltet raskt halvert, jeg gikk først inn i bakken så jeg hadde mye å sige på. Jeg måtte slippe hovedfeltet etter 82km og trillet inn som nr 54. 

Etter at jeg kom hjem fikk jeg med meg et SSK-cup ritt, stilte i blå klasse sammen med M-15/16 og noen fra Menn-veteran. Der jeg ble nr 4 blant guttene. Se bilder.

06.06.2006
Holland - Juni

Denne gangen føltes det ekstra langt å kjøre ned til Nedeland. Jeg begynte med vondt i halsen og hodet på ferjen over til Danmark. Og i løpet av kjøreturen kom også feberen snikende. Dermed ble det tidligere stopp for kvelden på tirsdagen enn planlagt. Og i og med vi kjører bobil så blir det jeg som kjører hele tiden. Så kjøreturen på onsdagen var heller ikke så veldig behagelig, å sitte bak rattet med feber på autobanen er tungt for hodet og konsentrasjonen, så det ble mer stopp enn vanlig. Men jeg og Hege Linn kom oss nå frem til slutt i løpet av onsdagen.

 Første rittet vi skulle sykle gikk på lørdagen, men da hadde jeg fortsatt ikke vært på sykkelen etter at jeg kom ned til Nederland. Og jeg følte meg ikke særlig pigg, så det rittet stod jeg over.

 På søndagen var jeg fortsatt forskjølet og vond i halsen, men jeg valgte å starte. Rittet var på 125km og het Omloop Ronostrand Roden. Etter 18km punkterte jeg på bakhjulet, tenkte typisk min flaks, ikke nok med at jeg skal være syk, så punkterer jeg også. Men jeg klarte heldigvis å kjøre meg opp til feltet igjen. Jeg kom i mål som nr 57 av 147 startende, rett under 3min bak vinnergruppen på 3stk, og mellom dem og hovedfeltet jeg satt i, var der en gruppe på 14stk. Hege Linn ble nr 52.

På mandagen var det distriktsmesterskap. Laget jeg sykler for hører til Øst-Holland. Det var ca 40stk til start og jeg ble nr 15. Mens Hege Linn ble nr 13. Se mer.

26.05.2006
MAI-MÅNED

Nå nærmer mai seg slutten, og snart er det ny tur til Nederland. Men først skal jeg være med Bryne CK til Haugesund- Sauda.

Mai måned er blitt tilbrakt hjemme. Heldigvis har jeg vært mye flinkere til å trene enn jeg har vært til å skrive på nett siden. Mens jeg har vært hjemme har jeg fått med meg de to første rittene i Norges-cupen. I Grenland GP var jeg mest fornøyd med gaterittet der jeg ble 2, og i Østfold to-dagers var jeg veldig fornøyd med 10km tempo, der jeg hadde 15.31 og 5.plass og kun 10 sek opp til 2.plassen. Så nærme teten har jeg aldri vært på tempo før.

Av lokale landeveisritt har jeg fått med meg Mai-rittet, Jærtrillen og Dalane Rundt. Jeg vant alle de tre. Ellers var jeg med på terrengrittet Garborgriket rundt, der ble jeg slått av min klubb venninne, Elke Ridl, fra det Hollandske laget. Hun er fra Østerikke, men har bodd i Holland de siste syv årene. 

Jeg har, og de rundt meg har fått tatt noen bilder nå i løpet av mai-måned. Se mer....

22.04.2006
Hvor langt kan jeg gå for å spare 200kr??
Det ble kommentaren til meg og Hege Linn etter at vi fikk en 10minutters gå tur til å bli over 1,5time. Hvem som har best stedsans av oss er et vanskelig spørsmål å svare på. Det var på tirsdag når begge skulle ha en fridag fra syklingen at vi bestemte oss for å ta bussen og toget til Amsterdam. På hjemveien var det litt sent, så etter at vi hadde tatt toget, vurderte vi taxi det siste stykket hjem, siden busstoppet var 10minutters gå tur fra der vi bor. Siden taxien ville komme på ca 200kr hver, fant vi ut at vi var spreke nok til å gå de 10minuttene... for vi skulle jo bare følge kanalen. Men her i Holland er det jo ikke bare en kanal, så først gikk vi langs feil kanal, så i feil retning, og så på feil side av kanalen, og så i feil retning på rette siden av kanalen og så.. og så.., så til slutt hadde vi brukt 1,5 t på det som skulle vært 2km og kom hjem i 00.30 tiden. Og for de som har sett Hege Linn skjønner de jo at jeg hadde med meg en skikkelig livvakt, siden hun er 1,60m og 55kg med sykkel :-)
På torsdag syklet jeg treningsritt/klubbritt, kan minne om SSK-cup, men den store forskjellen er at alle klassene sykler sammen (trenger ikke holde seg bak de yngre klassene) og i 1time slik at økten varte lenger enn SSK-en, deretter var det 3runder mellom hver farge i mål. Jentene var i samme farge som 15/16, juniorgutter og veteran sammen og til slutt senior. Jeg ble 2 i den siste spurten og hadde 41,2km/t i snitt så det var ei skikkelig hard okt.
I dag fikk jeg prøvet å sykle på velodrom. Var i Amsterdam på velodromen der. Var utrolig kjekt, i starten føltes det ganske skummelt med de bratte svingene, men en kom fort inni det. Verre føltes det og ikke ha gir og bremser. Det er en utrolig fartsfølelse en får av å sykle på bane.
Bilder kommer, når jeg kommer hjem til Norge
 

19.04.2006
Rapport fra Holland
Nå har jeg og Hege Linn Eie vært her i Holland i ei uke. Jeg har fått med meg to ritt til nå. Pluss ett ritt i Danmark på veien ned til Holland. Der ble jeg nr 10 og Hege Linn nr 16. Etter rittet ble vi værende to dager der ungdomsavdelingen til Stavanger var på påskesamling. Så takk til Stavanger for at vi fikk campe der de hadde tilholdssted.
Jeg og Hege Linn bor i campingbil, så nå mens vi er i Holland bor vi på utsiden av huset til Elke, ei av jentene på laget, og hun er fra Østerrike.
På det første rittet her i Holland, Ronde van Gelderland, ble det ikke noen stor suksess for oss norske som var på startstreken, i tillegg til meg og Hege Linn, var Linn Torp og Line Ramsrud på startstreken. Ingen av oss kom til mål. Etter ca 50km ble vi stoppet, vi var da i felt nr 3. Og avstanden frem til teten hadde blitt over de fem minuttene som er limmiten for å få komme til mål.
På det neste rittet , ronde van Waddingxveen, gikk det heldigvis mye bedre for min del. Det var 60km gateritt med 91 jenter til start. På de siste rundene satt jeg hele tiden oppe blant de ti første, og i den tredje siste svingen gikk jeg inn som nummer seks, men var uheldig med å bli påkjørt bakfra, jeg mistet noen plasser i feltet i tilegg til at bakhjulet ble skikkelig skjevt. Dermed kunne jeg ikke spurte skikkelig og ble ca nr 15. Hege Linn hadde vondt i halsen og stod over det rittet.
Neste ritt er nå til helgen, da er det gateritt på lørdagen og fellesstart på søndagen. Etter rittet går turen hjemover, for så å bli hjemme i nesten hele Mai måned. Se mer.

Nyheter historie