Nyheter

06.02.2009
GRAN CANARIA

For øyeblikket er jeg på treningsleir på Gran Canaria, der Helen Osland, Karoline Haverstad og Sissel Østvold fra Team Hitec Products-UCK også er.
Jeg var også en tur på Gran Canaria rett før jul, ingen tvil om at jeg trives på GC.
Helgen 15-17 jan hadde vi skisamling med Team Hitec. Heldigvis for min del har vi ei dansk og tre hollendere på laget, så jeg slapp å være helt dårligst på ski.  Jeg og Helen hadde hard kamp om å unngå å bli dårligste norske på ski, tydelig at vi er  vestlendinger. Men Helen har flyttet til Oslo så jeg tror nok hun har fått  smugtrent litt på ski, så hun hadde nok litt mer kontroll enn meg.
I dag var vi morgenfugler på trening, startet kl 07.00, av to grunner, få med det lokale markedet i San Fernando og utnytte solen ved å ligge på solsengene. Jeg holdt ut ganske lenge før jeg nå kastet inn håndkleet og heller gikk på Free Motion sykkelbutikken som leier ut sykler og har internett dekning.
På Free Motion har Helen fått lånet en helt ny sykkel.. Og alle vet at før eller siden kommer det et velt når sykkelen er helt ny. Jeg og hun hadde partempodrag i går, der jeg som første mann avsluttet draget akkurat på det minuttet vi skulle, uten å tenke over at jeg hadde ei på hjul, så dermed må den første reserve trøyen deles ut før sesongen i det hele tatt har startet… Uofisiellt så skyldes det at Helen hadde fått trøye i størrelse M og ville heller ha ei trøye i S, så enkleste måte å få ny trøye i passelig størrelse var å velte slik at det gikk  hull i den og glidelåsen ødelagt.

 

01.12.2008
Samling med Team Hitec Products- UCK

Helgen 28-30. November hadde vi den første samlingen med Team Hitec Products - UCK. Utrolig gøy og motiverende helg. Lagledelsen har gjort en bra innsats med sammensetningen av laget, vi har et lag der vi har både gode klatrere, temposyklister og spurtere. I tillegg har vi en flott sammensetning av unge lovende ryttere, til de eldre som er mer rutinerte.

Denne helgen var alle samlet utenom de tre Hollenderne som gikk skøyteløp i Nederland. Så mange av de norske fikk møte Magriet Kloppenburg og Isabelle Søderberg for første gang. To unge syklister på 19år som har stort talent. I tillegg til jentene på Team HPU var der også tre juniorjenter fra Ullensaker CK med på samlingen, bra de får tidlig komme inn i miljøet, de skal jo forhåpentligvis ta steget inn på laget når de når senioralderen.

Jeg for min del fikk prøve meg på sykkel med snø/is som underlag for første gang i år. Tror det kom tydelig frem at jeg er vestlending på det området, på neste samling har de truet med at det blir skigåing... Til stor jubel fra noen på laget, godt vi er to Vestlendinger, meg og Helen Osland, enten får vi danne baktropp eller så får vi se om vi klarer å lure oss til å sykle inne istedenfor.

 

14.11.2008
Team Hitec Products UCK
Team Hitec Products UCK blir det nye laget jeg skal sykle på til neste år. Det er Ullensaker CK som har tatt initiativ til denne satsningen. Det er 10 år siden sist Norge hadde et profesjonelt lag på damesiden. Og til 2009 blir Hitec Products UCK det eneste profesjonelle laget i Norden. Det positive med laget er at nå kan også de damene i Norge som er over 23 år få et internasjonalt tilbud.
Laget består av fem utenlandske ryttere, der tre er hollendere. Det som er spennende med dem er at to av dem kommer fra DSB bank (som i 2008 var ranket som verdens tredje beste damelag). Mens den tredje er blant de ti beste skøyteløperne i Nederland, som bruker sykkel om sommeren som alternativ trening, og absolutt av god kvalitet sykkelmessig også,
Ellers har vi fått med svenske Isabelle Søderberg (vinner av årets U6-cycle Tour)  og danske Margriet Kloppenburg som begge har som mål å bli med i U23 EM for henholdsvis Sverige og Danmark.
Av oss norske blir vi fire unge og fire ”gamle”, siden jeg er over 23 år går jeg inn under gammel
L
Allerede Ullensaker syklistene Bjørg Eva Jensen og Sissel Kulseth Østvold er med. I tillegg til meg og Line Foss som i 2008 syklet for Rye og Franske Bourgogne Cyclig Feminin .
Av de unge som er med er det: Mari Klev Øpstad fra Eiker , Janne Olsen fra Eidsvoll, Karoline Haverstad fra Asker og ikke minst lokale Helen Osland fra Sandnes.

 

12.11.2008
Sesongen 2008
Da er det satt inn oppdatert oppsett på resultater i sesongen 2008. Les mer.

 

09.10.2008
2008 SESONGEN ER SLUTT

Nå er landeveissesongen over, og jeg ser siste oppdatering er fra Holland Ladies Tour, som jeg i år klarte å fullføre til en 49. plass. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å fullføre, i fjor var ikke laget kvalifisert, og de andre tre forsøkene jeg har hatt i dette rittet har endt med brutt etter henholdsvis 2. etappe, 3. etappe og 5. etappe.

2008 sesongen føler jeg har gått veldig bra. Med blant annet 2 NM-medaljer og 6 Norges-cup seirer, der tre har kommet på fellesstart og 3 har kommet på gateritt. Av de 22 gaterittene og fellesstartene jeg har syklet i år i Norges cupen har 16 av dem endt i topp 3. De siste seks rittene har det blitt tre 4. plasser, en 7. plass, 8. plass og 15. plass. En av Norgescupene vant jeg sammenlagt, tilfeldigvis var det ikke tempoetappe den helgen J

Ellers er det temporitt jeg må jobbe mye med til neste år, der beste plassering har vært 5. og dårligste har vært 8.plass på de syv temporittene jeg har syklet i Norges Cupen. Det ironiske er at de to bakketempoene som har telt i Norges Cupen, har begge endt med 3. plass. Jeg vil nok betegne meg selv som en bedre på vanlig tempo enn på bakketempo. 

Ellers pågår i disse dager planer om hvordan neste sesong skal bli. Det kommer jeg tilbake til når alt er klart J

Opplistet resultater 2008

Holland Ladies Tour - etter 4. etapper

Tones lag stiller med et 6 damer sterkt mix-lag på Holland Ladies tour, de er forsterket med Australske Rochelle Gilmore, Svenske Isabella Søderberg (som bl.a vant U6-dagers i sommer), og Margriet Kloppenburg.

Dette rittet er årets sterkeste, kan vel sammenlignes med touren på damesiden. I år var det 90 damer som startet, og Tone melder om at også de antatt svakere lagene er forsterket med proffer. Dessverre ble den Australske damen stygt skadet etter bare 15 km på første etappe, og Isabella Søderberg ble skadet på etappe to. Elke Riedl (hun som vant Garborgriket rundt i 2006), måtte gi seg før gårsdagens etappe etter en knallsterk 12.plass dagen før. Så nå er laget redusert til bare 3 stk.

Tone har hengt veldig bra med i et etapperitt hun før ville slitt med overhodet å fullføre en etappe.

Hun har kommet inn med feltet hver dag, og i går slo hun til med en 22.plass. Gledelig var det også at Janneke Kanis fra Tones lag knallet til med en 10.plass. For sammendraget var det synd at tempoetappen ble såvidt middelmådig fra Tones side. Jeg tror det skyldes feil bruk av utstyr, hun stilte med 3-spoke høyprofil framme i den sterke sidevinden. Et blikk på bildene fra rittet viste at hun var temmelig alene om det :-) Tempoløypa var spesiell og inneholdt noe sånt som 20 90 graders svinger, imponerende da at de beste holdt over 44 km/t i snitt. Ikke for det, gårsdagens fellesstart var ikke dårlig den heller, 85 kilometer ble unnagjort på 2:00:21 og altså ca 42,5 km/t. Mange sterke lokale turryttere skulle fått brynt seg på å henge med her :-) Nå gjenstår to etapper, Tone ser vel minst fram til den i morgen i Valkenburg, den skal være ekstremt kupert... vi får se og håpe hun klarer å gjennomføre like bra som hun har begynt! KL Se bilder.

http://www.hollandladiestour.nl/

 

Trønderfestivalen 14.-17. august

Trønderfestivalen  bestod av et gateritt og to fellesstarter, i tillegg til NM bane med distansene 500m og 3000m.

Det startet torsdagen med gateritt. Her hadde de valgt en veldig kort distanse for oss jenter, vi syklet bare 26 minutter. Her ble jeg nummer to bak Janne Olsen, mens Johanne Therese Bergseth fra Sandnes ble nummer 3.

Fredagen var det NM bane. Sist jeg konkurrerte på bane var i juniorklassen i 1996. Utenom det har jeg trent to ganger på bane i Nederland, så jeg var litt småspent på hvordan det ville gå. Sprintdistansen på 500m ble dominert av lokale syklister i både junior og senior klassen.

I K-senior klassen ble det dobbeltseier til to jenter fra Hemne SK. Jeg ble nummer fem 0,8sekunder bak medalje.

På 3000m forfølgelse startet jeg sammen med sølvvinneren fra 500meteren. Jeg var spent på hvordan motstanden ville bli, men fant fort ut at hun var en rendyrket sprinter. Jeg vant parløpet med over en runde, og tiden holdt til bronsefinale, 2sek bak finaleplass. Jeg vant bronsefinalen med 10sek og fikk sesongens andre NM medalje.

Lørdagen fikk vi jenter sykle langt, vi hadde 127km som er den lengste distansen vi har fått syklet på Norges-Cup i år. Vi var 7 jenter igjen i tetfeltet til det gjenstod 1,1km. Da startet bakken opp mot mål, her ble det stor spredning, til min egen store overraskelse klarte jeg å henge på Bjørg Eva Jensen opp bakken, og når vi nærmet oss målstreken klarte jeg å slenge fremhjulet mitt foran. Nummer tre ble Janne Olsen, og jeg overtok sammenlagtledelsen.

Søndagens fellesstart ble min oppgave å passe på de som lå nærmest meg i sammendraget, det kom avgårde et brudd med Line Monsås og junioren Mari Klev Øpstad, for min del var det et helt ufarlig brudd og det holdt inn. Jeg vant spurten bak og ble nummer to. Så jeg vant Trønderfestivalen sammenlagt. Dette er min første sammenlagtseier i Norgescupen noensinne.

Jeg har nå vunnet tre av de siste fire fellesstartene i Norgescupen, så høstformen er tydeligvis inne. Men det mest gledelige er måten seirene har kommet på, der jeg før klarte meg på rene spurtferdigheter, har jeg nå vunnet på bra kjøring i bakkene.

Søndag sykler jeg SR-bankrittet, så får jeg med meg bedriftstempoen på Sviland før jeg skal på reisefot igjen.

Neste helg blir det NorgesCup i Ullensaker, derfra drar jeg videre til Nederland og årets store begivenhet, etapperittet Holland Ladies Tour.

Sist jeg stilte opp her gikk jeg i bakken på første etappe og måtte bryte.

I år har vi et bra lag og dermed godt håp om å gjøre et bra ritt. 

 Tone

Bilder.

TØNSBERG 4-DAGERS
 
Fra 7. august til 10. august var det Tønsberg 4-dagers. Det startet med en tredje plass på bakketempoen, noe som ble en høyere plassering enn jeg selv hadde forventet. Dagen etter var det fellesstart der ble jeg nummer 4. I tillegg var det to innlagte bakkespurter, der jeg var nummer to første gangen og først den andre gangen. Det resulterte i at jeg fikk bakketrøyen, noe som medførte mange morsomme kommentarer i og med jeg ikke akkurat er kjent for å være klatrer.
Dagen etter måtte jeg jo starte med innstillingen om å forsvare klatretrøya (klatretrøya var så og si prikk lik Brynetrøyen), noe jeg også klarte,  da fikk jeg også en første og andreplass på bakketoppen. Men det kjekkeste var jo at jeg vant etappen, og fikk sesongens tredje Norges Cup seier.
Siste dagen startet jeg sist på tempoen som leder i sammendraget. Noe jeg ikke klarte å forsvare, men for hver tempo jeg sykler i år så nærmer jeg meg teten. Denne gang ble det femteplass og 48sek opp til Bjørg Eva Jensen som vant tempoen, og 10 sek bak Anny Hauglid som fikk 3. plass på NM-tempoen. Sammenlagt ble jeg nummer 3.
Nå sitter jeg i Oslo hos Wenche Elvsveen fra IK Hero, før turen går videre til Trondhjem sammen med Sissel Kulseth Østvold fra Ullensaker for å sykle NM-bane og tre Norges-Cup ritt i Trondhjem. Utrolig kjekt at vi kan samarbeide slik når en er på reisefot.

 

NORGES CUP, Horten 2. og 3. August

I Horten startet det med 1,2 km bakketempo, noe overraskende 3. plass på meg. Etterpå var det gaterritt med start sammen med Menn 15/16. Der ble jeg skuffet over å ikke klare å følge guttene til mål. Jeg ble nummer 3. Med Bjørg Eva Jensen på første plass og Anita Dalen på 2. plass.

Dagen etter var det fellesstart, også med start sammen med guttene. Vi hadde 5runder av 15km. Ut på siste runden var vi tre jenter igjen i teten med guttene; jeg, Bjørg Eva og Anita. Opp siste bakken 2 km før mål måtte Anita og Bjørg Eva slippe guttene, så jeg ble eneste jente inn med guttene og fikk årets første seier på fellesstart i Norges Cupen.

29. og 30. Juli 08

29. juli var det ritt i Stiphout, og dagen etter i Chaam. De to gaterittene kan nok betegnes som to av de største gaterittene for jenter i Nederland. Det som er så spesielt med de er at det alltid er to og tre dager etter at Tour de France slutter, og de største profilene fra Tour de France kommer. Det kjekke er at jentene også får stille, så vi blir på en måte oppvarmingen til det braker løst etterpå.

Av kjente profiler til start i årets ritt kan Carlos Sastre, Franck og Andy Schleck, Robbie Mc Ewen, Mark Cavendish og Oscar Freire nevnes. 

I Stiphout ble jeg i nr 26 av 85stk. I Chaam var vi 140jenter på startstreken, ganske mye på et gateritt, og farten blir deretter også, i år hadde vi 42,8km/t i snitt. I fjor veltet jeg i spurten, og i år var der også velt i spurten, jeg klarte å svinge unna det, men klarte ikke å bli topp 30. Ca 60jenter var med til mål.
Se bilder.

 

23.07.2008
Tour de Bretagne Fèminin
17-20. juli var jeg med det norske landslaget i Frankrike og syklet etapperittet Tour de Bretagne. Normalt sett er det U-23 jentene som får reise, men denne gang fikk vi eldre prøve oss. Utenom meg var det Bjørg Eva Jensen, Elin Steinsbø Fylkesnes og Line Foss som stilte til start. (Hege Linn Eie Vatland skulle også vært med, men ble dessverre syk).  

Tour de Bretagne var et UCI ritt med kategori 2.2. Det var ca 110 ryttere med, fordelt på  7 landslag, 9 profflag og 3 klubblag. Vi syklet 5 etapper, der den ene etappen var tempo. Mitt beste etapperesultat var en 29.plass. Elin var den som gjorde det best og ble nummer 10 sammenlagt etter å ha blitt 13 på tempoen, og en 12. plass på fellesstart som beste etapperesultat. Veldig sterk debut av henne på hennes første etapperitt i utlandet. Ellers ble de norske resultatene: nr 44 Bjørg Eva Jensen, jeg nr 64 og Line Foss nr 67.

15.07.2008
U6 Cycle Tour
I år ble jeg nummer 10sammenlagt. Selv om det er mitt beste sammenlagt resultat i det rittet er jeg ikke helt fornøyd. Ble litt stang ut. På den tredje etappen som har en avslutning jeg liker, slakt oppover de siste 3 km, ble det en misforståelse mellom meg og hun ene hollandske på laget, gikk på feil side ut 500m før mål da jeg skulle forbi, så da ble jeg sperret inne og fikk en 9.plass.

Dagen etter fungerte vi utrolig bra som lag, og kan nesten påstå at vi kontrollerte gaterittet. Jeg prøvte endel i starten på å komme avgårde, men ble alltid hentet av andre norske, så da prøvte vi heller og sende avgårde de hollandske, så 7 runder før mål kom Ingeborg Kreuze fra laget avgårde og fikk gå solo inn til mål. Jeg ble nummer tre i spurten bak, og fikk en fjerde plass, mens Merel Koenen fulgte opp med en 6plass.

5. etappe ble også litt stang ut for min del. 400m før mål satt jeg på hjulet til Isabel Söderström som hadde den gule trøyen og vunnet de fleste spurtene denne uka, men der ville også noen andre sitte, så i kampen om posisjonen ble det litt trangt og fremhjulet kom i sykkelen på ei annen og røyk 3 eiker, så da kunne jeg ikke stå og tråkke til, og trillet inn til 8. plass. Gledelig klarte Merel på laget å ta 3. plassen.

Siste dagen var en tempoetappe på 14km der jeg ble nummer 12. Før tempoetappen ledet vi lagkonkurransen, men der var vi ikke sterke nok og datt ned til fjerde plass sammenlagt.

I dag går turen til Frankrike for å sykle med landslaget. Første gang på fire år forbundet sender noen over 23år. Grunnen var at de skulle ta ut fire stk i tillegg til Lene og Gunn Rita så de kunne få et etapperitt som oppkjøring til OL. Men begge de to har trekt seg, heldigvis får vi andre reise.

Se bilder U6

08.07.2008
NM, U6 og Landslagsdeltakelse i Bretagne.
Det har blitt dårlig med oppdatering i det siste, årsaken er vel at jeg aldri har tid :-) NM ble en blandet opplevelse for meg, med en bra Tempo og en bedrøvelig fellesstart i en løype som var veldig tøff for ei jente fra flate Jæren. Ingen unnskyldning, neste år skal jeg henge med også i de bakkene!

Nå har jeg hatt en uke ferie på Sørlandet, men er allerede i gang med etapperitt i Sverige, U6-dagers. I dag gikk prologen, og jeg endte på 14 plass av ca 60 damer.

De neste 5 dagene følger 3 fellesstarter, ett gateritt og en tempo som avslutning. I år er laget mitt fra Holland på plass, så jeg kjører som "Hollender" denne gang. Vi har strenge dommere her, til nå har laget pådratt seg 3 bøter for uregelmessig nummeropphenging og en stor bot fordi vinneren av prologen fra vårt lag uteble fra premieutdelingen :-) Etter prologen fikk jeg en gledelig nyhet fra landslagsjef Steffen Kjærgård. Jeg skal kjøre med landslaget i Tour de Bretagne neste uke.

Dette gleder jeg meg veldig til, her skal det virkelig satses for å takke for tilliten. Det er første gang på 4 år jeg får kjøre med flagget på brystet.

mvh Tone

 

25.06.2008
NM-gateritt
Endelig klarte jeg å ta medalje i NM, er fire år siden sist jeg fikk en NM-medalje. Målet var gull på gaterittet, men kan ikke klage over å få medalje.
Løypa var skikkelig stillig, endelig noen som turde lage ei gateritt løype som krevde at en har en viss teknikkbeherskelse. De som er glade i å bruke bremsene i svinger hadde ingen sjanser her.
Jeg ble litt tatt på sengen over det som skjedde med en gang masterbilen slapp, Bjørg Eva Jensen, Kristine Saastad og Anita Dalen gikk fra start. Jeg var da baki feltet etter å ha tapt posisjonskampen med ei annen jente i den forige svingen. Jeg tok etter dem og lå noen runder alene som nummer fire, var 7sek etter på det nærmeste, før avstanden ble større igjen. Senere måtte Anita slippe og vi kjørte henne inn. Så da ble det 3. plassen vi kjempet om. Jeg tok den spurten foran Tone Walskaar.

Bilder

Hero Petit Prix 14-15. Juni -08
Hero Petit Prix var den fjerde Norgescuphelgen for K-senior. Det startet med en bakketempo/prolog på 1,1 km (som ikke telte med i Norges-Cupen) der ble jeg nummer 8. Senere på dagen var det 10 km tempo på kanskje den mest trafikkerte veien i distriktet, godt hjulpet av en del sykkelbiler som måtte kjøre syklistene til start fra parkeringsplassen som lå 1km inn i løypa, det resulterte i ganske mange farlige situasjoner fra 0-1 km og fra 9-10 km. Jeg trodde jeg var uheldig som hadde tre situasjoner med hindring av biler/traktor i løypa, men jeg var langt fra alene om det. Men ellers er jeg godt fornøyd med tempoen, fikk 15,19 som holdt til 7.plass i en løype som gikk litt opp og ned hele tiden, med en tung vind på hjemveien.
Søndagen var det fellesstart på programmet, i en kjekk løype som gikk litt opp og ned hele tiden, men ingen bakker som en på forhånd kunne si ville avgjøre. Så det var litt uvisst hvor ting ville skje. Til selve sluttspurten var vi 13 seniorjenter igjen i feltet, der Tone Walskaar fra Sandnes vant foran meg på 2. plass, med svenske Emma Karlsson fra Fredrikshof på 3. plass. 

 

08.06.2008
Lørdag kjørte Tone, Linn Torp, Hege Linn Eie og Camilla Hansen fellesstarten Omloop door Middag-Humsterland, og det ble en begredelig affære sett med Norske øyne. Alle de norske blåste av i sidevinden, og ble tatt ut av rittet.

I dag reiste de kjerringa i ett av Hollands hardeste ritt, Therme Kasseienomloop Exloo, et brosteinritt som kan kalles Nederlands svar på Paris-Roubaix. Det gikk inn et brudd med 24 stk, og Tone og Linn Torp ble henholdsvis nr 7 og 19 i hovedfeltet. Kun 75 av 180 fullførte.

Foreløpige Resultater:

1. Kirsten Wild (NED)

2. Adrie Visser (NED)

31. Tone Hatteland

43. Linn Torp

Alle resultater kommer etterhvert på http://www.kasseienomloopexloo.nl/

Disse rittene har vært første del av oppkjøring mot NM i Tønsberg og Bergen.

Nå vender Tone bobilen mot Norge igjen, for å delta i Norgescup til Helgen, før det blir NM Gateritt i Tønsberg "Veluxhelgen".

 

06.06.2008
6 Norske damer til start i gaterittet Nacht van Hengeloo i Holland i kveld.

Foruten Tone stilte Nina Søbye med U23-Landslaget, Hege Linn Eie og Elin Steinsbø Fylkesnes. Det var ca 60 damer til start. Her nede er gaterittene for damer minimum 60 km, i Norge kjører man som kjent ikke mer enn halvparten, selv ikke mannfolkene :-) Tone tok tre innlagte spurter underveis men mislyktes i sluttspurten og ble nr 29. Dagens mest gledelige med Norske øyne var Frøydis Meen Wærsted som ble nr 13. Av de øvrige kom Elin Steinsbø og Kristine Saastad inn med hovedfeltet, men vet ikke nøyaktig plassering (kun topp 30 på resultatlista i gateritt), og Hege Linn Eie stod tidlig av (Tone, Hege Linn og Anita Valen de Vries kjører storløpet Middag Humsterland i morgen).

Resultater:

13. Frøydis Meen Wærsted

29. Tone Hatteland

Fullført. Kristine Saastad

Fullført. Elin Steinsbø

DNF Hege Linn Eie

DNS Kirsti Ruud

Komplett liste kommer på http://www.nachtvanhengelo.nl/

 

 

04.06.2008
Parel van der Veluwe, Fellesstart 131km

I dag var det 3 Norske jenter til start i Hollands lengste fellesstart for damer. Totalt var det 180 damer på startlisten. Tone var veldig aktiv underveis, og etter 7 mil kom hun og to andre damer av gårde i et brudd.

Dette holdt i ca 25 km og var oppe i ca minuttet på det meste. Underveis tok Tone en bakkespurt og vant med det en konvolutt med en svimlende sum

:-) Da de ble innkjørt ble Tone satt til å dra opp spurten for supertalentet Anna van der Breggen på bare 19 år. Hun endte på 10.plass, i en massespurt med over 100 galne damer. Verdensmester Marianne Vos vant.

Tone ble 36, Hege Linn Eie ble 58 og Elin Steinsbø ble 70.

Etter rittet lurte mor til Tone på om hun var blitt disket eller noe, siden de hadde sagt navnet hennes så mange ganger i speakerboksen :-) Link til rittsiden: http://www.geertbroekhuizen.nl/parel/index.htm

 

01.06.2008
25e Ronde rond het Ronostrand

I dag var Tone med på en ny fellesstart på 120km i Holland. Litt uvanlig for arrangementene i dette landet, endte det i en arrangørskandale. 20km fra mål ble feltet ledet feil, og da det ble oppdaget, ble altså de siste først, og teten måtte finnes seg i å være helt sist. Tone havnet langt bak da dette skjedde, men jobbet seg helt fram i "teten" igjen. 1 km fra mål kom hun oppi en nesten velt og hadde en tur ut i naturen, men heldigvis gikk det bra. Hun kom til slutt inn med feltet på en 47.plass. Resultater kommer etter hvert på http://www.knwu.nl/index.php?pg=evenementen&Wid=61864.
På Onsdag kjører Tone Hollands lengste fellesstart for damer, Parel van der Veluwe, på litt over 130 km.
Se bilder.    

 

31.05.2008
I dag gikk fellesstarten DSB-Bank 7.e Dorpenomloop Aalburg på 116km.

Tone slo til med sitt beste resultat noensinne på fellesstart i Holland.

Hun ble nr 26, kom inn med hovedfeltet 1:49 bak vinneren. Det ble dobbeltseier til Team Flexpoint, tidl. verdensmester Marianne VOS ble nr.3.

Elin Steinsbø Fylkesnes fra Bømlo gjorde det også veldig bra i sitt første ritt i Holland, ble nr 56. Det var 68 av 110 startende som fullførte. I morgen kjører jentene fellesstarten Ronde van Ronostrand.

 Resultater:

1 149 Markerink, Loes Team Flexpoint A 2:54:33

2 153 van Hage, Elise Team Flexpoint B z.t.

3 1 Vos, Marianne DSB Bank A z.t.

4 76 van de Ree, Monique RSC De Zuidwesthoek A z.t.

5 99 van Vleuten, Annemiek Vrienden vh Platteland B z.t.

6 124 Rotmensen, Moniek Ton v Bemmelen-Odysis z.t.

7 122 Grimberg, Arenda Ton v Bemmelen-Odysis z.t.

8 151 Slappendel, Iris Team Flexpoint B z.t.

9 148 Kanis, Jacobien Team Flexpoint A 2:54:41 0:08 10 6 van Rijen, Linda DSB Bank A 2:55:07 0:34

26 139 Hatteland, Tone NWH Rabobank-De Bataaf z.t.

56 114 Steinsbo Fylkesnes, Elin Team Merida A z.t.

DNF: Eie, Hege Linn  Team Tubanters

 Komplette resultater på

http://www.aalburg.nl/index.php?mediumid=7&stukid=18827

 

26.05.2008
Eidsvollrittet, NorgesCup, dag 2 og 3:
De to fellesstartene Lørdag og Søndag ble ikke det helt store for min del.
Lørdag var jeg uoppmerksom da en gruppe på 5 damer kom avgårde, og vi i
gruppa bak var ikke sterke nok til å hente dem inn igjen.
Søndagen var det den stupbratte Minneåsen som sto for tur.
Dette er en 4,5km lang bakke der jeg tidligere har mistet feltet bare ved
synet av den :-) I dag klarte jeg 4 av de 4,5 kilometrene før jeg måtte
slippe. Så framgang er der jo!
Jeg er skuffet over to "middels" plasseringer, 7. og 8.plasser i
fellesstart ville jeg kanskje vært fornøyd med før, men ikke nå lenger :-)
Jeg trøster meg med at denne uka var starten på oppkjøringen mot NM med
mange ritt og harde økter framover. Sånn sett var nok gaterittet Onsdag på
Ålgård litt vel hardt (eller en dag for nær) for en optimal helg her i
Eidsvoll.
Ellers virker det som om det nye brikkesystemet gir arrangøren store
problemer med å få til riktige resultatlister. Mange av damene som kjørte
rittet ble feilaktig gitt "DNF" eller "DNS" og det var kø i sekretariatet
med folk som klagde på listene.
Olav og Tore fullførte med hovedfeltet i stor stil begge dager, Øyvind
fullførte i dag, men var uheldig og veltet i går.
Nå går turen til Holland, der jeg skal sykle det første gaterittet på
Onsdag. Der blir det ingenting som minner om Minneåsen ;-)
mvh Tone

Eidsvoll

Bærlandsrunden

 

23.05.2008
Norges Cup
Eidvollrittet startet i dag med tempo 10km. Jeg satte ny pers med over et halvt minutt, og kom inn på 14:29. Jeg er veldig fornøyd med tiden, selv om det bare holdt til en 7.plass av de 26 startende. Jeg har blitt klart bedre på tempo siden i fjor, og at de andre også har blitt bedre kan jeg ikke gjøre så mye med... Elin Steinsbø vant med imponerende 13:45.

Øyvind Lerbrekk hadde også en bra tid på 27 blank på 2-mila. Han kom inn på 46.plass av ca 120. Tore og Olav nådde ikke starten pga eksamen, så de får bare med seg de siste to etappene. Det er hyggelig at vi er flere fra BCK som drar på NorgesCupen, og med samarbeid med Sandnes har vi servicebiler både i K-Senior og M-Senior. I dag og i morgen er det fellesstart.

Link til resultater:

http://www.eidsvollsykkelklubb.org/ritt/Eidsvollrittet2008/ESK2008.htm

Link til status i Norgescupen:

http://www.sykling.no/files/%7BD0DA1075-E27E-472C-A3EF-8A66CF28C8BF%7D.pdf

 

18.Mai 2008
Gjennomsykling av NM-løypene i Bergen Karl og jeg benyttet denne rittfrie helgen i Rogaland til å sykle gjennom NM-løypene i Bergen.

Tempoløypa på drøyt tre mil passer meg bra. En typisk jobbeløype med mange slake bakker, med en del broer med sterk sidevind.

Når det gjelder fellesstartløypa kan jeg vel med en gang si at jeg slipper å slite med favorittstempel. Mine sterke sider som spurter, og evne til å holde høy fart lenge på flatene kan man ikke si at en vil få bruk for i denne NM-løypa (heller). Her er det enten rett opp eller fritt fall som gjelder.

Nå håper jeg at vi får en flatere løype til neste år.

Her er min vurdering av egenskapene som blir viktige i denne løypa:

- Spurter: 0%

- Tempostyrke: 0%

- Klatreegenskaper: 75%

- Utforkjøring: 15%

- Galskap: 10%

Jeg skal bidra med de siste to av disse egenskapene. Det var ikke vanskelig å komme opp i 90 km/t i utforkjøringene, selv på en litt regnvåt dag som i dag. I den bratteste utforbakken ned fra Birkelundstoppen er det viktig at arrangøren ikke slipper biler gjennom det siste halve minuttet før syklistene skal utfor.

Uansett kan det være en god ide å ha godt med sykebiler tilgjengelig.

Men det avgjørende for palleplasseringen blir nok den 2,3km lange bakken ut fra start, og kanskje den brutale avslutningen, som vi målte til 13% i snitt og 26,6% på det verste.

Dietten min fram til NM blir i følge min strenge trener Karl:

Frokost: 2 gram raspet sitronskall

Middag: 1 sukkerert

Kvelds: 1 solsikkefrø

:-) mvh Tone

 

06.05.2008
ØSTFOLD 3-DAGERS, Norges-Cup

I helgen var det Norges Cup i Østfold. Det startet med 10,5km tempo der jeg fikk tiden 15.55 og 6. plass. Litt nedpå listen, men avstanden frem til første plass har minket fra i fjor. Vinneren ble Norgesmesteren på tempo fra 2006 Anny Haugli med tiden 15.20.
På lørdagen var det gateritt på kaien i gamlebyen i Fredrikstad, der jeg fikk min første seier for sesongen. Det var en tett spurt der de nærmeste var  Sandnesjentene Tone Walskaar og Helen Osland. Se Link Syklingens verden: http://picasaweb.google.no/Reidarsen/2008Stfold3DagersGateritt/photo#5196955814371009138

Og sist helg ble Johanne Friestad Bergseth nummer to på gaterittet, så det er tydelig at vi Rogalendinger kan sykle gateritt.
På søndagen var det fellesstart bestående av 2 runder på 40 km. Start og mål var på Fredriksten Festning i Halden. Jeg fikk en uheldig start, det startet med at jeg måtte skifte bakhjul etter 4 min pga det slo seg utav posisjon etter at jeg syklet i et hull. Hjulet jeg fikk hadde litt bredere felg, dermed hang bremsen på, så jeg måtte stoppe på nytt for å justere bremsen. Da bakken på 3km startet manglet jeg to biler i servicekøen på å være tilbake i feltet.
Bakken kom 6km etter starten. Jeg klarte ikke å ta igjen teten/hovedfeltet, men havnet 45sek bak teten på toppen  sammen med to andre. Vi jobbet bra sammen og kom opp til feltet etter ca 25km. Jeg var så ”heldig” å få være i feltet i 30 sekunder før det gikk et velt, så der havnet jeg i asfalten. Så da var det bare å komme med kommentaren, det er min dag i dag, og jakte på feltet igjen.

Da jeg endelig var oppe i feltet igjen følte jeg ikke det var den dagen jeg skulle gjøre noe mer sprell. I spurten endte jeg på 3. plass bak Elin Steinsbø og Tone Walskaar. Å ende på tredjeplass på en slik dag var jeg veldig fornøyd med. Hadde ikke trodd det med alle de uhellene jeg hadde til å begynne med. Sammenlagt for helgen ble jeg nummer 4 bak Bjørg Eva Jensen, Elin Steinsbø og Kristine Saastad.  

Tone på TOPP! Tone

 

01.05.2008
NORGES CUPEN ER I GANG
Helgen 25-27. april var jeg i Grenland og syklet Norges-Cup åpning. Det startet fredagen med gateritt, der jeg ble nummer 3. Lørdagen var det fellesstart der rundene var småkupert og spurten gikk oppover. Der var jeg kjempefornøyd med å bli nummer 2, og føler jeg har hatt stor fremgang i bakker fra i fjor. Den følelsen fikk jeg bekreftet på søndagen, der var det 12 runder på 6,7 km med en bakke på 1 km. I fjor datt jeg av hovedfeltet og kom langt ned på listen. I år ble jeg nummer 4 etter å ha spurtet om 3. plassen. Jeg ble nummer 3 sammenlagt.
Nå til helgen reiser jeg til Fredrikstad for å være med på det andre Norges-Cupen. Det starter med 10 km tempo på fredagen, gateritt lørdag og fellesstart søndag. Se bilder.

 

21.04.2008
Tone i knallform
Camilla Hansen skriver fine ord om Tone på sin dagbok. Les mer.

 

Tone ligger nå på nettsiden til profflaget sitt. Les mer.

 

Belgia, 12. og 13.April
Tone var i Belgia i helgen for to fellesstarter.
Lørdag kjørte hun rittet rittet Evergem, 81km med 158 startende.  2 foran i brudd. Fra laget ble Janneke Kanis 11, Tone ble 28 og Evelien Post ble nr 86, 92 fullførte. Tone trakk opp spurten for Janneke, men bemerker at hun gjør seg bedre som spurter enn som opptrekker.

Søndagen var 99km i småkupert terreng. Rittet het Roux-Miroir. 9 foran i brudd. Tone ble 18.  48 fullførte av de 86 som startet.
Nå i uka kjørte hun et treningsritt der hun ble nr.3 av jentene. Her kjørte de sammen med gutta som i SSK (DNB Nor) Cup. En liten vri her var at juniorene fikk en halv runde forsprang, og at neste klasse da måtte ta dem igjen, her var det først til mål som gjaldt og ingen innlagte spurter.

Til helgen er det gateritt Fredag, og storløpet "Ronde van Gelderland" på Lørdag. Jeg drar ned til Holland for å være moralsk støtte disse to løpene, og for å være med å kjøre harry-bilen (bobilen) hjem :-) mvh Karl

05.04.2008
Tone sesongdebuterte i Brynedrakten i dag.
Den Hollandske klubben hennes kjører ikke ritt denne helgen, så hun og Camilla Hansen fra Modum dro til Schleswig-Holstein i Tyskland og fellesstarten 'Rund im Naturpark Hüttener Berge'. På siste runde klarte en Danske Maria Kruse å stikke fra. Hun holdt unna med ca 150 meter til slutt. Etter ett rått opptrekk fra Camilla Hansen klarte Tone å vinne spurten i hovedfeltet og ta andreplassen. Margritt Kloppenburg fra Holland tok 3.plassen. Resultater.
2 plass til Tone i dag!

 

04.04.2008
Holland, det er nå satt inn en del bilder fra Holland. Se mer.

 

Holland, 29. og 30.Mars

Denne helga har Tone syklet to ritt, en Fellesstart, "Omloop van Strijen" på 88km og et gateritt "Huijbergen" på 60km. Fellesstarten med ca 120 startende var en vindfull opplevelse, og Tone melder at Zipp høyprofilhjul var veldig feil i sidevinden. Hun endte på 37.plass av de 57 som fullførte. Noe hun ikke var fornøyd med. Resultater på http://www.vandermeiden.net/uitslagen/nationaal/nat08_omloopvanstrijen.html

Gaterittet i dag ble bedre resultatmessig, her ble hun nr. 9 etter å ha vært i massevelt på 3.runden. Det var fire større velt i rittet, som gikk på såpeglatt brostein i øsende regn. Etter rittet bar det rett til sykehus for å sy et sår i albuen, men hun fikk kjeft for å ha kommet for seint til å sy. Ellers ble det skrubbsår på bein og hofter og sprukket hjelm, samt bøyde girhåndtak på den nye sykkelen. Resultater kommer etter hvert på http://www.wielercomite-huijbergen.nl/criterium/uitslagen

KL

 

Ronde van Waddinxween 24.Mars 2008

Tone kjørte gaterittet "Ronde van Waddinxveen" i Holland dag, et gateritt på 60km over 38 runder. Det var sludd og nesten snø i deler av rittet. Det var 125 påmeldte, men bare ca 100 til start. Med 6 runder igjen gikk Tone i brudd sammen med 2 andre damer. Det så lenge ut til å holde helt inn, men 300 meter før mål ble de hentet av hovedfeltet. Tone hadde ingen krefter igjen i spurten, og endte på 17.plass, uten krefter til å spurte. Hun var likevel fornøyd med innsatsen, da hun fikk vist lovende takter underveis.

Resultater.

Tone i godt driv! Foto: www.sportactiefoto.nl

 

23.03.08, Hamme, Belgia 87km fellestart

Tone Hatteland sesongdebuterte i Belgia i dag. Det var 94 startende, derav 7 Norske damer, hele Sandnes-laget, Camilla Hansen fra Tones lag NordWestHoek og Hege Linn Eie fra Flekkefjord. Det gikk inn et brudd med 9 ryttere. Tone kom inn med hovedfeltet, og var fornøyd med kjøringen underveis, men mislykkes litt i spurten. Men som første løp i år føltes det lovende.
Vlaamse Pedaalridders-Moerske fellesstart 87km
1.Chantal Blaak 2:24:01
2.Josephine Groenveld 2:24:03
3.Yvonne Leeser s.t.

32.Tone Hatteland 2:25:16

35.Hege Linn Eie Vatland s.t.

47.Tone Walskaar s.t.

49.Johanne Bergseth s.t.

Helen Osland (12 runder)

Ingrid Flørenes (9 runder)

Camilla Hansen (3 runder)

Torsdag 20 mars
Den tredje og siste uken på Gran Canaria ble gjennomført med roligere treninger, for å begynne å finne formen frem mot det første rittet som er nå på søndag i Belgia. Dagen etter blir det criterium i Nederland. Jeg skal være en måned i Nederland.
Som tidligere nevnt så var jeg uten Karl den siste uken på Gran Canaria, dermed var det å prøve å få familien med ut på sykkeltur den ene dagen. I tillegg til far fikk jeg med meg sønnen til broren min og mannen til søsteren min. Han er dansk og aldri vært på racersykkel før, så han tok utfordringen og ble med på en to timers tur i sterk kontrast til dansk natur
J Han fikk syklet mer oppover den ene dagen enn det han har syklet oppover totalt i sitt liv (PS, ligner han ikke litt på Hushovd?).
Ellers fikk jeg prøvet meg som ”turist” den siste uken, hadde en hel dag fri som ble brukt på markedet i Arguineguin, der det var et enormt utvalg i solbriller, klokker, belter, vesker osv. Kan sterk anbefale alle jenter som reiser til Gran Canaria å ta en dag på markedet.
Da jeg kom hjem var min nye sykkel for 2008-sesongen kommet. Jeg skal sykle på en Bros Ultimate Carbon sykkel. Samme gode sykkel som i fjor, men med en mye kulere farge som står i stil til drakten og hjelmen min.
Etter to prøveturer er det bare å glede seg til løpene
J Se bilder.

Gran Canaria, Søndag 9.Mars
Nå har Karl dratt hjem til guttene sine, og blitt byttet ut med hele familien min, og vi skal feire fars 60-årsdag en hel uke.
Vi var på første sykkeltur i dag med far, han var litt forsiktig i nedoverbakkene. Det er ikke uvanlig første dagen her nede.
Den siste uka med Karl har vært hektisk på treningssiden. Vi har trent bakkespurter, ”uutholdelige intervaller” og tempodrag.
Uka ble ”avsluttet” med en monstertur rundt øya på Fredag. Vi var 9 stk som satte ut. Karl satte seg foran fra start og satte opp et morderisk tempo den første timen, strekningen fra Playa del Ingles til Puerto Mogan ble tilbakelagt på 52 minutter (rekorden fra i fjor var 1.05 ifølge ham)
Heldigvis måtte han sette seg bak og spise, og farten roet seg, de neste 2 timene besto stort sett av klatring. Farten var fremdeles ”litt for høy” hele veien, og jeg fikk føle hvordan det er å være svakest i feltet.
Før Las Palmas svingte vi opp i fjellene for å unngå motorveikaoset i storbyen. Unntatt litt kartlesing og en stopp for vannfylling gikk det friskt unna hele veien, og da vi endelig kom ned på den flate strekningen tilbake mot Playa’en var jeg nesten tom for krefter.
Farten ble nå gradvis skrudd opp til klimaks med den evige nordøsten i ryggen lå vi i hastigheter over 70 km/t. Vi returnerte til utgangspunktet etter 7 timer og 30 minutter, 200km og 3600 høydemeter.
Denne løypa var 2 mil lengre enn den i fjor (om Las Palmas), og mye tøffere. Blir det en neste gang skal jeg ikke være den ”svakeste”
J Og ekstra godt med mat på Hard Rock Cafe om kvelden…
Den siste uka her nede skal brukes til restitusjonsturer, med en liten tempotest på Fredag.
Så skal jeg være klar til første ritt i Påsken, som går i Belgia.

Mvh
Tone
Se bilder.

Gran Canaria, 2.Mars 2008
Da var den første uka unnagjort her på Gran Canaria. Det har blitt ca 30 timer så langt. Jeg har hatt annenhver dag på og av når det gjelder intensitet. Vi har vært flinkere enn før å gjøre det harde hardt og det rolige rolig.
Det har ført til at jeg og Karl har tatt litt forskjellige ruter på de rolige dagene mine. Karl og 7 andre var på Onsdag på en fryktelig tur til øyas mest bortgjemte daler og fjell, med stigninger på opptil 26%. Det var så bratt at enkelte måtte av og spasere. Jeg er glad jeg bøyde av tidlig på den turen...
Ellers forteller ryktene at jernmannen Arnfinn Salte var førstemann i verden til å bli bitt av sin egen sykkel på den turen, idet han fikk armen fast i girsjalteren på vei opp bakkene. Heldigvis er Arnfinn villmarksvant og fant en Aloe Vera-plante som han stakk inni såret.
”Pedersen-gjengen” som var 24 stk har funnet seg godt til rette på øya, og i dag kom også en ny gjeng fra Sandnes til. Regner vi med Sæbø/Fjotland-gjengen (som vi ikke har sett ennå) så er vi vel nesten 40 stk fra Rogaland her nå.
Alt er ikke bare smil her nede, i går syklet vi 2 meter fra en død motorsyklist på vei ned fra fjellet. Motorsyklistene her nede er beryktet og lite hyggelige å møte i de svingete fjellene for oss syklister, og det vi så i går var vel et resultat av dette. Vi tok vel uvanlig få sjanser i bakkene på vei hjem etter dette synet.
I dag var vi 9 stykker som kjørte en veldig fin 6-timers langtur til øyas Nordlige del. Her er det atskillig grønnere og tettere befolket enn på sørsida der vi vanligvis holder oss. Vi tok kaffepause i Santa Brigida i 500 meters høyde, før vi touchet innom San Mateo og 1000 meters høyde på tilbaketuren. Altså en relativt flat tur med bare 2300 høydemeter
J
Neste uke skal vi ha 2 intervalldager, og så skal vi rundt øya på Fredag. Så drar dessverre Karl hjem, men til gjengjeld kommer hele Hattelandklanen for å feire Fars 60årsdag den siste uken min her nede. Se bilder.
Mvh
Tone

Gran Canaria, 27.Februar 2008
Nå har jeg og Karl hatt 4 treningsøkter i sol og varme. Utrolig hvor mye lettere det føles å trene med så godt selskap og bra forhold. Vi har for det meste syklet langturer, men også hatt en dag med harde intervaller og powerstarter.
Heldigvis er veien til Arguineguin og dermed ”Sykkeldalen” her nede åpnet igjen etter en tids stenging pga. ras. Vi slipper derfor å sjanse på å ta motorveien og få bot som Roy Hegreberg for noen uker siden.
Den første dagens høydepunkt var nedkjøringene fra Ayacata til ”Kameldalen” hvor vi kjempet med to andre syklister om å være galest nedover. Det klarte vi, men bare så vidt.
Ellers har vi truffet mange syklister, bl.a 3 stk fra Bergen CK, to juniorer og treneren deres, Olav Byrkjeland, som etter nærmere diskusjon viste seg å være en konkurrent av Karl i veterancupen.
Hotellet vi har havnet på, må vel ta prisen for fredeligste hotell så langt i mine reiser til Gran Canaria. Kun 25 to-roms leiligheter, og snittalder nærmere 100 år J Lite festing om natta her ja.
I kveld kommer ”Pedersen-gjengen”. Hvor mange de er i år, har jeg mistet oversikten over, men jeg tipper de er cirka 25 stk. Se mer.


25.02.2008
Sol og is
Nå er jeg kommet til Gran Canaria, skal være her i 3uker. Ser veldig frem til mye trening med gode forhold.
For 14 dager siden skulle jeg vært i Nederland og møtt mitt Nederlandske lag. Men våknet avreisedagen med feber og forkjølelse, så da var det mye lurere å holde seg hjemme under dyna. Har holdt meg frisk i hele vinter, så den ene uken med sykdom har ikke ødelagt så mye av vintertreningen.
Sist helg var jeg med Siddis hockey og spilte NM i ishockey i Kongsberg. Kjekt å bli med gamle og nye lagvenninner på en slik tur. Jeg sluttet med ishockey i 2001, men var også med i fjor på NM. I år ble det 5. plass av de 8 lagene som var kvalifisert til NM. Vålerengen ble Norges mestere foran Jordal og Sparta, med Rosenborg på 4. plass. Vi spilte 5 kamper i løpet av helgen, der det ble 2 tap og 3 seirer. Jeg ble kåret til banens beste i den ene kampen, og kom på delt første plass med ei fra Jordal om å bli beste poengplukker i turneringen. Jeg hadde 4 mål og 4 målgivende pasninger.
Jeg har lagt med bilder fra ishockey NM, er nok ikke så lett å kjenne meg igjen, er nr 16 med rød drakt.

27.12.2007
På glattisen
Tone var på sin tradisjonelle skøytelangtur på Sørmarka banen i går i en kjempefin "skøytedrakt".
 

23.12.2007
GOD JUL
I år har jeg hatt en skikkelig stressende juleforberedelse hehe.
Å reise til Gran Canaria uken før jul og kun konsentrere seg om å trene og slappe av er en herlig og utbytterik tur. Jeg og Karl fikk trent mellom 3-7,5 timer hver dag. Der ble det lagt mest vekt på langturer og styrketråkk.
Søsteren min og hennes familie var også på samme hotell som meg og Karl. Jeg fylte året mens jeg var på GC, så den dagen ventet der et lite selskap med kake etter treningen. Og kvelden ble tilbrakt på en flott restaurant i Meloneras.
Jeg skal på ny treningsleir til GC den 22. februar, da skal jeg være der i tre uker. De to første ukene med Karl, og den siste uken med hele familien. Far fyller 60år i mars så i morgen på julaften får han vite at han og mor skal feire hans 60 årsdagen på GC sammen med alle barn og barnebarn. Se bilder.

14.12.2007
KleppHus og syden
Først av alt vil jeg takke KleppHus for at de blir med også neste sesong og sponser meg. Selv er jeg veldig godt i gang med treningen, og er veldig motivert til neste sesong. Neste sesong skal jeg kjøre mange flere ritt i Norge i forkant av NM. Oppholdene i Nederland blir i de roligere periodene i Norge når det ikke er så mange ritt. Til neste år heter laget Rabobank Dames Wielerteam.
I morgen reiser jeg og Karl til Gran Canaria, der vi skal være en uke og trene bra.

03.12.2007
Jenteprosjektet
Jenteprosjektet til Tone Hatteland var på fjelltur med Pitter i helgen. Se mer.

19.11.2007
Dualthon
På lørdag deltok jeg på Gilde Duathlon, jeg stilte på Hitec Products sitt stafettlag sammen med Lars Helge Løland. Jeg visste ikke hvilket nivå han holdt, så det ble en positiv overraskelse da han kom og vekslet som nummer fem. Da var det bare å trø på, og håpe på at jeg ikke mistet for mange posisjoner. Jeg vekslet som nummer fire etter Helge Løge, Olav Tu Husveg og Einar Lode, så Brynesyklister var godt representert i tet. Etter løpingen hadde Lars Helge tatt igjen Einar så vi kom inn som nummer tre, og som nummer to av stafettlag bak Olav og broren. Se bilder.

Jeg har hatt Bros terrengsykkel i 4 sesonger og Bros landeveissykkel i to sesonger. Og har vært veldig godt fornøyd med syklene. Landeveissykkelen til Bros i 2007 var og er en utrolig god og stiv karbon sykkel, og til neste år skal den være like stiv, men litt lettere, så det gleder jeg meg til å teste ut. At Bike Brothers i tillegg har et veldig bra verksted med reservedeler tilgjengelig var også med på å gjøre avgjørelsen om sykkelmerke mye enklere. Ellers skal jeg også ha Bros temposykkel, så neste år skal det gå fort på tempoJ

05.11.2007
OKTOBER
Årets siste Norges-Cup gikk første helgen i oktober. Der avsluttet jeg med å sette personlig rekord på 10km tempo med tiden 15.08 som kun holdt til en 8. plass. Dagen etter var det fellesstart der jeg ble nummer 3. Så jeg var godt fornøyd med avslutningen på sesongen.
20. oktober var jeg med på et terrengritt, Sola Open, som også var kretsmesterskap i terrengsykling. Jeg vant foran Silje Nedland Molnes og Hanna Elise Severinsen på tredjeplass. Ikke verst å være kretsmester i terrengsykling i det fylket som Lene Byberg og Gunn Rita Dahle Flesjå sykler i
J
Jeg er allerede i full gang med treningen frem mot neste sesong, og har i de tre siste ukene trent 14-15 timer. I går var jeg og Lene Byberg med Hafrsfjord SK og jenteprosjektet på fjelltur til Gloppenuten. Bilder oktober.

Nyheter historie